f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouw aan het stuur - NIeuws - Nio: een nieuwe dag

Het Chinese merk NIO staat op het punt de Europese markt te betreden. De NIO ET7 is het eerste model dat de harten van de Europeanen mag gaan veroveren. De vraag is dan al snel: zitten we te wachten op nog een automerk. Wat zijn de unieke punten waarmee het echt iets nieuws op de markt brengt?

Nou wat dacht je van een actieradius van 1000 km volgens NEDC. En minstens even aantrekkelijk: in 5 minuten kun je weer volgeladen beginnen aan je volgende ‘1000’ km, door de verwisselbare batterij.

Comfortabele en milieubewuste mobiele woonkamer

De NIO ET7 zit barstensvol met innovatieve technologieën, Volledig voorbereid op een toekomst met zelfrijdende auto’s. En toch richt het merk zich vooral op  de gebruiker. Techniek moet de gebruiker dienen: meer gemak en meer comfort leidt tot meer rijplezier. Het uitgangspunt bij het ontwerp is dan ook: een prachtige en comfortabele mobiele woonkamer.

NIO ET7 introduceert de eerste toepassing van Karuun® hernieuwbare rotan in het interieur. Milieubewust geproduceerd, met een gezonde groeicyclus.Biologische materialen dus, in plaats van plastics. Standaard verwarming voor en achter, geventileerde stoelen en massagefuncties voor elke inzittende. Mooie verlichting met keuze uit 256 kleuren. Een goede geluidsinstallatie met maar liefst 23 speakers. Het klinkt allemaal als de auto die je zou willen.

Indrukwekkende batterij technologie

De ET7 heeft een NEDC-reikwijdte van meer dan 500 km met de 70 kWh-batterij of meer dan 700 km met de 100 kWh-batterij. In combinatie met de nieuwe 150 kWh batterij heeft de ET7 een NEDC actieradius van meer dan 1.000 km. Tegenwoordig drukken we actieradius uit in WLTP. Deze cijfers voor de NIO ET7 zijn nog niet bekend. Meestal valt de WLTP lager uit dan de NEDC. Maar dat het nog steeds indrukwekkend is, staat vast.

Goed om te weten dat je NIO ET7 ook kunt laden bij een snellader of met een thuislader

De verwachting is dat de NIO ET7 pre-order prijs van ET7 begint vanaf 57.000 euro, met het gebruik van BaaS (Battery as a Service) begint de prijs vanaf 48.200 euro. Op het event wordt bekend gemaakt hoe de werkelijke beprijzing is.

NIO: Een nieuwe dag – Blue sky coming

Het logo van NIO symboliseert in één simpel beeldmerk hun volledige visie: een schone lucht, een gezonde aarde. Van visie naar actie. Op de snelweg naar een opkomende zon. Wat ligt er aan die horizon? Een blauwe lucht, symbool van een schone lucht. MOcht je net als VahS houden van heldere beeldtaal dan geniet je vast van deze video over de ontwikkeling van het logo.

Mens, omgeving en de beleving centraal

Bijzonder ook dat NIO Nederland ter viering van de Nederlandse introductie fotograaf Bas Meelker de opdracht gaf om de visie Explore the horizon vast te leggen. Geen auto te zien (nou vooruit toch een paar heel klein) maar volop Nederlandse horizonten. Om van te genieten en te koesteren!

Bekijk: Bas Meelkers fotoserie: Explore the horizon

vrouw aan het stuur - NIeuws - Nio: een nieuwe dag

NIO Eve Visioncar

NIO EVE Een visioncar om van te dromen

Ook voor de toekomst heeft NIO veel moois in petto, zoals ze laten zien in de visioncar NIO EVE. Natuurlijk is de visioncar volledig gericht op het zelfrijdende vermogen. Het comfort van de gebruiker staat dan voorop. En dat opent volledig nieuwe mogelijkheden. Bij het bekijken van de video waarin NIO de EVE presenteert zie je de mensgerichtheid er van afspatten. De achterliggende techniek is voor de gebruiker tenslotte nauwelijks van belang. Zo lang het veilig is en luistert naar de behoefte van de gebruiker. In de VS is meer ruimte om te experimenteren  met zelfrijdende auto’s het is dus niet verwonderlijk dat het NIO R&D centrum voor zelfrijdende  auto’s is gevestigd in San Fransisco.

Droom even weg bij de presentatie van de NIO EVE

NIO Berlin. Introductie Event

Op 7 oktober 2020 trapt NIO de Europese introductie af met een event in Berlijn. Vrouw aan het Stuur is erbij. Op de Eventpagina vind je het verslag van die dag.

Post a Comment

You don't have permission to register