f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

  • Vrouwa aan het stuur auto's testen Fotoshoot Peugeot 5008. Fotocredits: HuubK Photography
    Een vrouw die auto’s test?
Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouwa aan het stuur auto's testen Fotoshoot Peugeot 5008. Fotocredits: HuubK Photography

Een vrouw die auto’s test?

Auto’s testen. Het is een metier dat voornamelijk echte Petrolheads uitvoeren. Van die wandelende auto-encyclopedieën, die bij elk model auto meteen weten op welke datum de eerste versie werd gelanceerd, en voor wie topsnelheid en ‘koppel’ de belangrijkste graadmeters zijn. Dat een vrouw ook auto’s test, wordt vaak een beetje lacherig afgewimpeld met ‘cute’.

Nou zal ik eerlijkheidshalve ook maar bekennen dat ik me heb moeten laten uitleggen wat ‘koppel’ dan inhoudt. Voor wie het precies weten wil: op Wiki vind je de uitgebreide uitleg en bijbehorende rekenkundige formules. Waar het op neerkomt is ‘hoe groter het “stokje” hoe meer kracht deze kan overbrengen’ (net als bij een koevoet). Oke, denk ik, dus voor mannen is de grootte van het stokkie uitermate belangrijk. Dat heb ik vaker gehoord.

.

Voor elk type mens een geschikte auto

Alle auto’s voeren hun belangrijkste taak prima uit. Ik ben er tenminste nog geen een tegengekomen die me niet droog van A naar B bracht. De verschillen zitten in luxe, comfort, souplesse, handigheidjes, en of een auto ‘past’ bij wie jij bent. Zo testte ik een ultra sportieve Suzuki Swift Sport Boosterjet. Dat de stoelen niet echt comfortabel combineerden met mijn vrouwelijke vormen is niet de schuld van de auto. Ik noem het in mijn review wel maar besef dat jonge gasten dit waarschijnlijk een topauto zullen vinden! En ook wat uitstraling betreft moet een auto passen bij wat je zelf als imago voor ogen hebt.

Grappige gesprekjes

Maar goed, ik ben dus vrouw en test auto’s, op z’n vrouws, en met elke week een ander testmodel. En dat wekt de nieuwsgierigheid van de mannen wel op. Ik vind het supergrappig om gesprekjes aan te knopen over hun ervaring met rij-assistenties: “Nou nee, bedankt, ik rij liever zelf!” zeggen ze dan (terwijl de cruise control aanstaat). En elektrische auto’s vinden ze niks, tenzij een gunstige bijtelling door de overheid gesubsidieerd wordt en het daardoor beter is voor de portemonnee.

“Kijk nou, een frikadel”

Ook een leuk gespreksonderwerp is het merken-vooroordeel. Vriend N. riep bij een dikke vette testauto meteen: “Oh, rijd je nu een frikadel?” Ik kon de associatie niet verbinden aan de bolide, dus vroeg ik ernaar. Hij kon het zelf niet eens uitleggen waarom dat merk dan een frikadel zou zijn. Tja, daar heb ik niks aan.

Of vriend H. over een budgetmerk: “Goed concept: vorige generatie technologie voor een aantrekkelijke prijs, maar moeten die krengen nou echt zó lelijk zijn?”

Ik zie ‘die krengen’ op een parkeerplaats en vind ze eerlijk gezegd best stoer. Ik vraag een testauto aan en daag H. Uit om samen te gaan rijden….

 

Benieuwd naar mijn Reviews? Lees bijvoorbeeld: De charmante verleider of Deze dame verdient hogere hakken

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register