f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur - Ruitenwisservloeistof
Ruitenwisservloeistof bijvullen, doe jij dat zelf? Of is dit altijd al geregeld voor je er erg in hebt? Het is in elk geval wel het makkelijkste onderhoudsklusje en zeker niet het moeilijkste. Maar weet je ook dat je zelf je ruitenwisservloeistof kunt maken?
Zelf Ruitenwisservloeistof maken

Als je de verpakkingen van commerciële ruitenwisservloeistof bekijkt, zul je direct zien dat dit niet erg milieuvriendelijk is. Zelf maken is supermakkelijk, milieubewuster en je kunt voor een geur kiezen die je ook nog lekker vindt. Als je kiest voor ecologische producten ben je bovendien ook goed bezig voor het milieu.

Voor ongeveer 4 liter:

Zorg dat je eerst het water kookt zodat het ontkalkt wordt. Eventueel kun je ook gedemineraliseerd water kopen. Het is het handigst als je het mengel maakt in een kan met een giettuit. Maak je antivries, dan kun je ook in vriesdeel van je koelkast testen of het echt niet bevriest. Eventueel kun je iets meer antivriesmiddel toevoegen.

Methode 1: Allesreiniger, spiritus en water
  • 400 ml wasmiddel (allesreiniger)
  • 2400 ml water
  • 1200 ml spiritus (voor een antivries variant)
Methode 2: glasreiniger, schoonmaakalcohol en water
  • 250 ml glasreiniger (kies bijvoorbeeld voor ecologische glasreiniger in een fijne geur)
  • 4 liter water
  • 240 ml schoonmaakalcohol (om het antivries te maken)
vrouw aan het stuur - carTip

Vul ook een lege spuitfles met wat ruitenwisservloeistof en zet die in je auto. Even sprayen op je zijramen en spiegels en je bent een stuk sneller klaar met krabben.

Ruitenwisservloeistof bijvullen in drie simpele stappen

De plek van het reservoir kan per automerk verschillen, maar meestal is het een gekleurde dop met een duidelijk logo van een ruit met waterstraaltjes.

  • Stap 1: Open de motorkap en zet de motorkap veilig op de bijbehorende standaard.
  • Stap 2: Zoek een gekleurde dop met een afbeelding van een ruit erop.
  • Stap 3: Vul de ruitenwisservloeistof aan tot net onder het maximum.
Post a Comment

You don't have permission to register