f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur Toyota Corolla

De meest verkochte auto’s in 2019 zijn bekend. De top 3 wereldwijd wordt aangevoerd door de Toyota Corolla. Op de tweede plek staat de Ford F-serie. Op nummer 3 staat weer een Toyota, en wel de RAV. In Nederland is de elektrische Tesla 3 het meest verkocht.

Toyota Corolla wereldwijd meest verkochte auto

De Toyota Corolla bestaat als model sinds 1966 en staat op het punt de mijlpaal van 50 miljoen verkochte exemplaren op hun naam te schrijven. De hybride Toyota wordt op alle continenten geproduceerd en domineert met een marktaandeel van 1,4% al jaren als bestverkochte model,. De pick-up Ford F-serie dankt zijn verkoopcijfers vooral aan zijn populariteit in de Verenigde Staten. De Toyota RAV is ten opzichte van vorig jaar een plaats gezakt, en gaat in 2019 als derde meest verkochte model de boeken in.

Foto: HuubKPhoto.com

In Nederland is de Tesla 3 de winnaar.

Ondanks veel schommelingen in beschikbaarheid heeft Tesla over het hele jaar een marktaandeel van 6,7%. In december alleen al zijn meer dan 11 duizend op naam gezet. Bijna een derde van de totale jaarverkopen van 29.922 stuks is. Nederland is het tweede land ter wereld – na Noorwegen – waar de meest verkochte auto een elektrisch model is. De VW Polo staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 2,7%. Op een gedeelde derder plaats staan de Opel Astra en de Ford Focus (2,4%)

Gekeken naar de verkopen in heel Europa is Volkswagen Golf de winnaar, gevolgd door de Renault Clio en de Ford Focus.

Bron: Focus2move, Deze onafhankelijke dataspecialist op het gebied van automotive, houdt de verkopen per merk en model bij.

 

Overweeg jij ook de overstap naar een elektrische auto? Lees dan dit artikel eens. Overigens lijkt er een fijne subsidie regeling aan te komen, die op 1 juli ingaat. Misschien een goed idee om daar nog even op te wachten.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register