f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
subsidie voor elektrische auto
Vanaf 1 juli 2020 krijg je voor subsidie voor elektrische auto’s: koop je een nieuwe elektrische auto dan krijg je € 4.000,- van de aankoopprijs terug. Voor een tweedehands krijg je een iets lagere subsidie maar nog altijd een aantrekkelijke € 2.000,-.

Het is nog niet officieel bevestigt, maar bonnen meldden aan RTL Nieuws dat milieuminister Stientje van Veldhoven hierover afspraken heeft gemaakt met auto- en milieuclubs.

De Rai vereniging en Bovag zijn betrokken bij de werkgroep die de subsidiemaatregelen vormgeeft. De onderhandelingen zijn nog gaande, meldt de Bovag aan Automotive en dus staat er nog niets vast. Alle betrokken organisaties binnen de werkgroep hebben afgesproken niets naar buiten te brengen totdat de subsidieregeling rond is. Dat er subsidie komt is duidelijk, maar over hoogte ervan kan dus nog niks gezegd worden.

Voorwaarden

RTL neemt echter al een voorschot en claimt te weten hoe de afspraken zijn. De subsidie van € 4.000,- voor nieuwe elektrische auto’s geldt voor modellen tot € 45.000,- euro. Om in aanmerking te komen voor de subsidie op een occasion worden wel eisen gesteld aan de staat van de auto. De vakhandel weet precies welke eisen dit zijn en kunnen je dus goed adviseren. Bij verkoop tussen particulieren onderling zal geen subsidie worden gegeven, omdat dit te fraudegevoelig is.

Ruime keus onder de € 45.000,-

Op dit moment is er al ruime keus voor nieuwe elektrische modellen die onder de door RTL genoemde maximale verkoopprijs blijven. Voorbeelden? De Renault Zoe, Hyundai Ioniq en Kona,, BMW i3-serie, KIA e-Niro, DS3 Crossback e-tense, Peugeot e208 en MG ZS EV.  Deze lijst is verre van compleet, maar het geeft een beeld van het type auto. Het is nog niet helemaal duidelijk of de subsidie ook geldt voor de hybride varianten.

Wacht dus nog heel even met overstappen op een nieuwe of tweedehands elektrische auto.

Laadpalen

Er wordt overigens ook flink geïnvesteerd in uitbreiding van slimme openbare laadpalen. In september maakte Staatssecretaris van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) 5 miljoen vrij voor subsidies aan gemeenten. En ook de fossiele tankstations investeren flink. Zo plaatst Total 20.000 nieuwe laadpalen in de Metropool regio Amsterdam. Eerder kocht Shell  al het Nederlandse NewMotion dat laadpalen en -passen aanbiedt. Shell CEO Ben van Beurden realiseert zich heel goed dat Shell moet voldoen aan de verwachtingen van de samenleving. Hij zet op meerdere punten in op de nieuwe energietransitie.

Overigens is thuisladen nog altijd de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Wellicht kun je die € 4.000,- zelfs investeren in een paar zonnepanelen !

Overweeg jij ook een elektrische auto aan te schaffen? Lees dan dit bericht.

Post a Comment

You don't have permission to register