f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Het verkeer in 2030
Het is duidelijk dat het verkeer in de toekomst drastisch zal (moeten) veranderen. Het vervoer van mensen en goederen levert inmiddels te veel problemen op: CO2-uitstoot, smogcities, een gebrek aan goede infrastuctuur, en de veranderende behoefte van de mens.

Consumenten moeten van punt A naar punt B komen op een manier die goedkoper, schoner en veiliger is. Ook lijken steeds meer mensen hun reistijd te willen benutten met andere activiteiten. Bellen, appje beantwoorden, even een mailtje lezen. We vinden het zo belangrijk dat we bereid zijn onze aandacht op andere zaken te richten, zelfs als het aantoonbaar gevaarlijke situaties oplevert.

Hoe relaxed zou het zijn als de auto zelf kan rijden en we zonder gevaar onze aandacht op andere (leukere of nuttigere) zaken kunnen richten? Reistijd wordt zo een productieve of vermakelijke uitbreiding van onze dagelijkse routines. Een vervoersmiddel dat je gegevens over je gezondheid deelt en je route wijzigt omdat je medicijnen moet ophalen. Kinderen die onderweg naar school via een touchscreen hun huiswerk kunnen leren. Of op lange routes lekker een dutje doen of een film kijken in plaats van zelf rijden. Het zijn zomaar wat voorbeelden wat er in de toekomst mogelijk kan zijn.

Niet alleen de auto-industrie denkt dus na over hoe het verkeer in de toekomst. Samenwerking tussen industrie, regeringen, big data-bedrijven etc is noodzakelijk om ons vervoersgebruik te verbeteren. KPMG geeft in deze korte animatie een visie op de mobiliteit in 2030 waarin het vervoer naadloos aansluit op het leven en de behoefte van mensen.

In Move Amsterdam is een tentoonstelling ingericht over Mobiliteit in de toekomst. Hier kun je ontdekken hoe vervoersmiddelen er in de toekomst uit zien. Maar ook de ‘deel-auto’ uit de jaren ’60 is aanwezig. De toegang is gratis hoewel je wel van te voren even tickets moet bestellen. Leuk als uitje met de kids op een druilerige dag.

 

Post a Comment

You don't have permission to register