f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur-eigen auto-Hoe ga je dat betalen?

Niet iedereen heeft de luxe om een auto van de zaak te ‘krijgen’. Misschien jammer, maar het heeft ook voordelen om je auto privé te bezitten. Je hoeft niet na te denken of je je auto voor prive doeleinden gebruikt of voor de zaak. Je houdt je eigen auto als je van baan verandert en het woord bijtelling kun je meteen schrappen. Met een eigen auto kun je kiezen tussen een gloednieuwe of een tweedehands auto. Wat je ook kiest, de eerste vraag is altijd dezelfde. ‘Hoe ga je dat betalen?’
Er zijn verschillende opties: Sparen, lenen en private lease.

.

Sparen

Heb je genoeg geld gespaard en wil je het uitgeven aan een auto, dan is dit veruit de voordeligste oplossing. Bedenk je wel dat je er goed aan doet om nog een buffer te houden voor andere onvoorziene uitgaven. Hou je hoofd dus koel. Het feit dat je een duurdere auto kúnt kopen wil niet zeggen dat dit altijd het slimste is. Bedenk je dus of de auto die je op het oog hebt, de investering ook echt waard is. overigens is het slim om naar de Total Cost of Ownership te kijken, dus niet alleen de catalogusprijs maar ook alle bijkomende kosten.

Voordelen:
 • Gefeliciteerd: die auto is helemaal van jou!
 • Het is de goedkoopste manier
 • Je kunt proberen af te dingen: omdat je in 1 keer betaalt, lukt dit vaak!
 • Restwaarde is voor jou
Nadelen:
 • Grote ‘hap’ uit je spaarrekening
 • Minder geld voor onvoorziene uitgaven
 • Niet de service van een leasecontract
 • Je moet alles zelf regelen
Lenen

Als je het geld niet bij elkaar gespaard hebt, of je wilt je gespaarde geld liever niet uitgeven kun je ook kiezen voor een lening. Natuurlijk kun je kijken of een familielid of bekende je het benodigde bedrag wil lenen. Maak dan altijd wel afspraken op papier hoe je deze lening gaat terugbetalen. Je kunt ook een lening aangaan bij een bank of andere instantie. Je sluit dan een persoonlijke lening af en betaalt de auto af met een vast bedrag per maand. Uiteraard betaal je over deze lening wel rente, je bent uiteindelijk dus duurder uit. Zoek ook uit of de geldverstrekker akkoord gaat met sneller afbetalen.

Je hoeft overigens niet het volledige bedrag te lenen, je kunt natuurlijk ook een lagere lening aangaan en een deel van je eigen spaargeld betalen.

Voordelen:
 • Je bent eigenaar van de auto
 • Je houdt je spaargeld over voor andere grote uitgaven
 • Restwaarde is voor jou
 • Het is goedkoper dan leasen
Nadelen:
 • Je gaat een lening aan!
 • Je bent extra geld kwijt aan rente
 • Kosten voor wegenbelasting, verzekeringen en onderhoud zijn voor eigen rekening.
 • De lening moet afbetaald worden, ook als je omstandigheden veranderen.
Private lease

Private Lease is een leaseconstructie voor particulieren en wordt vaak aangeboden bij de aanschaf van een nieuwe auto. De (meeste) dealers hebben eigen Private Lease mogelijkheden. Deze zullen ze je ook graag voorleggen. Het kan aantrekkelijk zijn om hier op in te gaan: je weet precies wat de vaste lasten per maand zijn. Check wel goed wat er allemaal bij inbegrepen zit. Bereken voor je zelf ook wat het je zou kosten als je een andere vorm van financiering kiest, of misschien toch een net iets oudere auto.

Voordelen:
 • Je kunt rijden in een spiksplinternieuwe auto
 • Verzekering, wegenbelasting, onderhoud… alles is inbegrepen alleen je brandstof niet
 • Je hoeft geen eigen geld in te leggen
Nadelen:
 • Als je niet goed inschat hoeveel kilometer je per jaar rijdt ,moet je achteraf bijbetalen.
 • Niet iedere aanbieder zal het contract ‘ongestraft’ stopzetten, ook niet als je omstandigheden veranderen
 • Waarschijnlijk ben je per maand meer kwijt dan wanneer je de auto zelf financiert
 • Je wordt nooit eigenaar van de auto
Subsidie

Soms helpt het ook om handig gebruik te maken van een subsidie. Het is waarschijnlijk dat de Nederlandse overheid binnenkort een subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische auto’s aankondigt. Volgens de geruchten gaat het dan om 4.000 euro voor een nieuwe auto onder de 45.000,-. Als je dus nog even geduld hebt kun je hier wellicht gebruik van maken.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register