f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur Droomauto Rolls Royce Phantom Serenity Interieur

Symbool voor hoop & vernieuwing

Mag ik even kwijlen? De Rolls Royce Phantom Serenity is by far de mooiste auto die ik ooit heb gezien. Het is met recht mijn favoriete droomauto. Ik zou er heel wat voor over hebben om hem in het echt te zien, al is het maar heel even en met mijn handen op mijn rug. Yup, ik weet het…. Dus geniet ik van de foto’s en het prachtige filmpje van The making of…
Bloesem in volle bloei: symbool van hoop en vernieuwing

Van de binnenkant is de Rolls Royce Serenity Phantom volledig bekleed met de fijnste zijde. De bloesembomen die het interieur sieren zijn door Kleur- en Materiaal Designer Cherica Haye met de hand geschilderd.

Het herinnert aan de oosterse traditie van de keizers uit het Verre Oosten die naar hun privé-tuinen gaan om zich in eenzaamheid onder de bloesembomen te bezinnen. Het motief van de bloesem in volle bloei dat Serenity Phantom omhult, wordt tot op de dag van vandaag gezien als een symbool van hoop en vernieuwing.

Cherica Haye

Cherica Haye kreeg direct na haar afstuderen aan het Royal College of Art in Londen in 2013 een baan aangeboden bij  de Designafdeling van Rolls Royce. Hier mocht ze vrijwel  direct werken aan haar visie voor Serenity Phantom.

Voor het verkrijgen van de zijde reisde ze naar de stad Suzhou in China. Hier vond ze de leverancier van ’s werelds mooiste geborduurde zijde die al eeuwlang leverde aan keizerlijke dynastieën. Het kostte lokale ambachtslieden zes maanden om de onuitgesponnen zijde met de hand te verven.

Haye, en haar textielontwerppartner Michele Lusby, brachten de geverfde zijde naar één van de oudste molens van Groot-Brittannië, in Essex. De losse draden werden hier met de hand geweven tot de 10 meter stof die nodig was om het interieur van Serenity Phantom te bekleden.

Voor het ontwerp van de kersenbloesemboog voor de hemelbekleding gebruikte Haye een techniek die zij ‘onbewust schilderen’ noemt.

Vrouw aan het stuur Droomauto Colour and Materials Designer Cherica Haye

 “Je moet volledig ontspannen zijn en dan gewoon schilderen zoals je hand je denkt, in plaats van andersom. Het is een perfecte techniek voor ons. Het past bij alles wat we wilden dat het ontwerp zou zijn.”

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register