f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouw aan het stuur - fake file
Een man heeft een fake file in Goole Maps veroorzaakt. Het bleek dodelijk eenvoudig te zijn om Maps te foppen. De in Berlijn gevestigde kunstenaar richt zich op het onderzoeken van de waarde en impact van technologie.

In een video, gepost door Simon Weckert  loopt een man door een aantal straten van Berlijn.  Hij trekt tijdens een wandeling een rood karretje voort met daarin 99 smartphones die allemaal de navigatie van Google Maps aan hebben staan. Terwijl de man rustig zijn rondje loopt , worden de straten op Google Maps steeds roder. Die rode straten zouden typisch duiden op een slechte verkeersdoorstroming – maar de video laat zien dat de straten bijna leeg zijn.

Happy Birthday Google Maps

Mocht je je afvragen waarom het zo zonnig is… Weckert heeft het experiment al in deze zomer uitgevoerd. Pas op 1 februari – de 15e verjaardag van Google Maps – heeft hij het filmpje gepubliceerd. Het doel van het experiment was om te laten zien hoezeer we ondanks de beperkingen van de verkeerstechnologie van de app afhankelijk zijn. Het geeft ook antwoord op een aantal vragen die we waarschijnlijk allemaal hebben gehad over hoe Google Maps eigenlijk werkt.

Dit experiment bewijst dat Google files opspoort door (onder andere) geanonimiseerde locatiegegevens te halen uit telefoons waarop de Maps app draait. Als er veel telefoons op een weg staan en ze bewegen langzaam, zal Maps een file op die weg laten zien. Veel apparaten die op dezelfde plek tegelijkertijd Maps draaien dient dus als “bewijs” van een file, meldt  9 tot 5Google.

De leukste file is een fake file

Weckert toont hiermee wel aan dat de technologie niet feilloos is. Het zal vast een domino-effect hebben van allerlei pogingen om Maps te foppen. Pas dus op voor meer fake files in Google Maps!!!

Gelukkig lijken Nederlanders file niet als grootste ergernis  in het verkeer te ervaren. Zeker niet als het er een is waar je geen last van hebt als je er rijdt.

De video is inmiddels viraal gegaan. In een paar dagen tijd bekeken al meer dan 3 miljoen beelden waarop te zien is hoe de man door de lege straten van Berlijn loopt met een registratie van de oplopende file in Google Maps.

Zelfs CNN nam de video op in hun nieuwsfeed.

Fake file door klein rood autootje

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register