f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur - Nuro R2 autonome bestelwagen
In Houston zal dit jaar nog een zelfrijdende bezorgdienst de straat op gaan. De federale overheid heeft bekendgemaakt vrijstellingen toe te passen op voertuignormen voor zelfrijdende auto’s. Vereiste voor de vrijstelling is dat het voertuig een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur heeft en niet zwaarder weegt dan 1.250 kg. Op deze manier is het mogelijk om innovatieve technologieën sneller op de weg te krijgen.
Eerste vrijstelling voor Nuro R2

Sillicon Valley start-up Nuro is het eerste bedrijf dat een vrijstelling ontvangt van de Federal Motor Vehicle Safety Standards van het Ministerie van Transport. De R2 van Nuro heeft geen stuurwiel, zitplaatsen, pedalen of zijspiegels, omdat hij is ontworpen om onbemand te zijn en lading te vervoeren. Omdat dit zelfrijdende voertuig geen mensen vervoert, gelden er minder veiligheids- en ethische vragen. Voor het autonome vervoer van personen geldt een veel langere lange lijst met veiligheidseigenschappen, inclusief airbags en veiligheidsgordels.

Pizza’s en boodschappen
Vrouw aan het stuur - Nuro R2

Nuro R2 bezorgmogelijkheden

De grote compartimenten aan de zijkant van de R2 zijn opengewerkt om leveringen, zoals boodschappen of pizza’s, makkelijk te maken. In december kondigde het bedrijf een partnerschap met Walmart aan om de autonome levering van boodschappen te testen.

Nuro heeft aangegeven dat de R2 dit jaar zal beginnen in Houston met het leveren van pizza en kruidenierswaren. Een specifieke datum is nog niet genoemd. De R2 zal in een beperkt gebied starten. Daarmee kunnen 160.000 burgers gebruik maken van de R2.

Meldplicht voor ongevallen

Nuro is wel verplicht om alle informatie over ongevallen aan de federale overheid te melden. Ook moeten zij periodiek verslag doen met algemene informatie over de ervaringen met de R2. Een woordvoerster van het Ministerie van Vervoer wilde niet zeggen welke gegevens moeten worden verstrekt.

Voorzichtige start

In eerste instantie zal de R2 nog gevolgd worden door een voertuig met een menselijke bestuurder die het in de gaten houdt en op afstand ingrijpt als dat nodig is. De Nuro R2 wordt nu al getest op privéterrein. Nuro is van plan om in het eerste jaar slechts een paar honderd R2’s te bouwen en blijft voorlopig gefocust op Houston. Het verwacht nog duizenden voertuigen te produceren zodra het zijn volgende generatie R3 vrijgeeft. Het bedrijf heeft niet gezegd wanneer het van plan is de R3 uit te brengen.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register