f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouw beste automobilist

Vrouw is ‘Beste automobilist van Nederland’

AutoWeek en BOVAG daagden Nederland uit. Iedereen met een rijbewijs kon zichzelf opgeven voor de verkiezing van Beste automobilist van Nederland. Misschien heb je in je social media de uitdaging wel voorbij zien komen. De 43-jarige Astrid van den Ven uit Beuningen reed zich met een perfecte rit naar de eerste plaats.

Bijna 3.500 Nederlanders waagden de gok. Na een strenge voorselectie ontvingen 20 mensen een uitnodiging voor de finale dag bij het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. 16 Mannen en 4 vrouwen legden tests af op kennis van de verkeersregels en beheersing van de auto.

Deelnemers begonnen de dag met een uitgebreid theorie-examen. Daarna stond een Virtual Reality test op het programma.  Uiteraard moest er ook een behendigheidsparcours worden afgelegd. Zo was er bijvoorbeeld een remtest, waarbij een schaal met 4 tennisballen op de motorkap stond. Je raadt het al: opdracht was om snel genoeg te remmen, en de ballen in de schaal te houden. De drie deelnemers met het hoogste aantal punten reden daarna een rit door Lelystad. De Beuningse auto- en motorij instructeur kwam ook uit deze test als beste naar voren.

 

Gefeliciteerd Astrid!

Op AutoWeek staat het volledige verslag

Op de BOVAG site staat een video

Vrouwen veroorzaken minder ongelukken

Uit cijfers van verzekeraars en overheidsinstanties blijkt keer op keer dat mannen vaker ongelukken veroorzaken dan vrouwen. Bovendien zijn ongelukken die vrouwen veroorzaken vaak minder ernstig.

Ook hebben mannen vaker een ‘verkeersruzie’. Je kent het wel de krachttermen, agressieve gebaren of de opgestoken middelvinger. Ongeveer een derde van de mannen geeft toe zich hier weleens schuldig aan te maken. Ongeveer 16 procent van de vrouwen heeft ook wel eens ruzie. Die verkeersruzies brengen nog al eens gevaarlijke situaties met zich mee. Bovendien blijkt uit onderzoek dat mannen vaker roekelozer en asocialer rijden dan vrouwen.

De cijfers spreken dus in ons voordeel, dames!

Wist je overigens dat de eerste automobilist ook een vrouw was? Op 5 augustus 1888 maakte Bertha Benz, buiten medeweten van haar man een rit in de experimentele auto van haar man.  Je leest er meer over in dit artikel.

Kun je mooi met wat leuke feiten komen als je weer eens hoort dat een ‘vouw achter het stuur’ geen compliment is.

Ervaring met mannelijke opmerkingen? Lucht je hart de reacties!

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register