f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur - wijnkurken voor Polestar
Wijnkurken voor Polestar? Jazeker, die kunnen verwerkt worden in PVC onderdelen. Kapot visnet in de garage? Polestar weeft er tapijten van. En je lege PETflessen worden ergonomische stoelen. Polestar heeft goed rondgekeken in andere industrieën in hun streven naar duurzaamheid. Het resultaat: vermindering van het gewicht, het plasticgehalte en het afvalmateriaal.

Samen met innovatieve specialisten werkt het volledig elektrische merk aan een interieur van natuurlijke en gerecyclede bronmaterialen.

Thomas Ingenlath, Polestar CEO, zegt hierover: ” Voor Polestar gaat duurzaamheid niet alleen over de elektrische aandrijflijn. Het is duidelijk dat we, om echt duurzaam te zijn, elk element in onze auto’s, moeten evalueren. Met de ontwikkeling van deze nieuwe oplossingen die we in onze toekomstige auto’s zullen introduceren, maken we een sterk statement van onze intenties”.

Vlas voor binnenpanelen

De technologieën van Bcomp veranderen natuurlijke vezels in lichte en veiligheidsbewuste binnenpanelen. Vlas blijkt te gebruiken in het composiet. Deze plant verschilt van veel biomaterialen omdat het ideaal is voor gebruik in gewasrotatieprogramma’s. Bovendien concurreert vlas niet direct  met voedselgewassen. Aan de ene kant maakt Bcomp hiermee een vermindering van het totale gewicht tot 50% mogelijk. Aan de andere kant levert het een vermindering van 80% van het kunststofgehalte op, ten opzichte van traditionele interieurpanelen.

Vrouw aan het stuur Polestar duurzame zitting

Polestar – duurzame zitting

Mode-industrie

Van de sportschoenen industrie leert Polestar dat 3D-gebreid materiaal te gebruiken is in het zitvlak. Een enkele draad produceert in zijn geheel een driedimensionale component. Het basismateriaal is 100% gerecycled garen, dat afkomstig is van PET-flessen. Door het exact op maat te maken, blijft er dus geen afval over.

Wijn- en visserij

Ook de wijn- en visserij-industrie kunnen bijdragen aan de zoektocht van Polestar naar volledige duurzaamheid. Afvalmateriaal van het kurkproductieproces en zelfs hele flessenstoppers kunnen worden gebruikt in de PVC-onderdelen van het interieur. Van Gerecycled Nylon 6, afkomstig van afgedankte visnetten zijn tapijten te weven.

Nieuwe luxe

“Belangrijk is dat we met deze materialen geen design en luxe hoeven op te offeren”, zegt Maximilian Missoni, hoofd Design bij Polestar. “Sterker nog, ze maken zelfs meer hoogwaardige, moderne en stijlvolle uitvoeringen mogelijk. Hierdoor zien wij het als positieve uitdaging om het interieurontwerp een nieuwe betekenis te geven.”

 

Meer informatie via website van Polestar

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register