f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur - Mercedes-Benz Vision AVTR - Visioen Avatar
Mercedes-Benz toonde in januari de VISION AVTR. Doet dit je denken aan de film Avatar? Dat klopt! Mercedes-Benz werkt voor de Advanced Vehicle Transformation-auto dan ook samen met het team van Avatar. In de nu uitgebrachte docu ’the making of..” vertellen beide partijen over de totstandkoming van deze conceptcar.

Gordan Wagener, Chief Design Officer voor Mercedes-Benz noemt het een droom die uitkwam. De samenwerking wordt getypeerd als een co-creatie, waarbij de beeldentaal van de film werd gecombineerd met de Mercedes design filosofie ‘Sensual Purity’. Het was geen opdracht om een ‘filmauto’ op te leveren. Het hogere doel was vooral een slimme, eco-bewuste, mooie auto te ontwerpen. Het creatieve team van Lightstorm kwam vooral met wilde ideeën.

Een beest van een auto

Het designteam van Mercedes liet zich hierdoor inspireren om zo veel mogelijk ‘out-of-the-box’ te denken. De volledig elektrische auto bevat overigens een 110 kWh  accupakket, wat goed is voor een actieradius van 700 kilometer. De aandrijflijn heeft 477 Pk aan vermogen. Even imposant als het krachtige dier waarop het gebaseerd is.

Sci-Fi belevingswereld

De auto is zo ontworpen dat mens en machine op elkaar reageren. Zodra de mens de auto benadert, reageert de auto met het ontwaken van de lichten. De bediening is volledig vernieuwd, en doet nog het meeste denken aan een vergrote joystick. De auto voelt als het ware de hartslag van de mens en komt daarmee tot leven. De userinterface wordt geprojecteerd op je hand, waarmee een volledig nieuwe manier van auto bedienen wordt gecreëerd. Vera Schmidt, Senior Manager Advanced Experience Design legt uit: “Je stapt niet zo zeer in een auto waarbij de bestemming het belangrijkste is. Je gaat een belevingsruimte binnen, waarbij je echt op je huid contact maakt met wat er gebeurt.

Beeldentaal

Avatar gaat over de symbiose tussen mens en natuur. Er is geen beter voorbeeld van dit idee dan het shot waarbij de tentakels van het dier verbonden zijn met het haar van de mens die hem bestuurt. De vorm van de auto is een rechtstreekse vertaling van dit beeld. De wielen zijn gestyleerd naar de zaden van de Spirit Tree. Het kleurenpalet van paars, turkoois en blauw is ook ontleend aan de sfeer van de film. De bewegende schubben op het dak van de coupé symboliseren de levende wezens uit Pandorra.

Onthulling

Niemand minder dan Avatar schrijver en regissuer James Cameron onthulde samen met de topman van Mercedes-Benz deze nieuwe visioncar. Dit debuut vond plaats tijdens de gadget- en technologiebeurs Consumer Electronics Show in Las Vegas, begin 2020.

In onderstaande video die op 10 februari is gereleased, zie je alles over de ‘making of’ van deze conceptcar:

De visioen van een nieuwe Avatar

De film Avatar is inmiddels al een klassieker in het science-fiction genre. De film uit 2009 werd voor 9 Oscars genomineerd en won uiteindelijk in 3 categorieën. Beste camerawerk, Beste Production Design en Beste Visuele Effecten. Cameron heeft sinds die tijd beloofd dat er een vervolg komt.

Volgens de laatste berichten zal Avatar 2 pas eind 2021 te zien zijn. Zoe Saldana, Sam Worthington en Sigourney Weaver keren terug als de hoofdrolspelers en Kate Winslet en Vin Diesel zijn aan de cast toegevoegd. Volgens de regisseur zijn de opnames voor Avatar 2 én 3 echter al wel voltooid. Het volgens kost Cameron alleen ontzettend veel tijd om de computeranimaties volledig fotorealistisch te krijgen. En de lat ligt natuurlijk hoog.

AVTR in Avatar 2 (of 3)?

Er is inmiddels een wel ‘official trailer” van Avatar 2. Of die beelden ook terug te zien zijn in de uiteindelijke film is de vraag. Van de Mercedes-Benz VISION AVTR is in elk geen spoor te bekennen. Toch zou het niet mogen verbazen als deze auto een rol heeft in de film. Waarom zou je anders zo close samenwerken aan het concept.

Bertha Benz

Bertha Benz

Visionair denken zit in het DNA van Mercedes Benz.

In het artikel over Bertha Benz lees je meer over de vooruitziende blik van deze Powervrouw.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register