f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur Zuid-Veluwe Route
De Zuid-Veluwe Route van de ANWB is het decor voor een testrit met de Ford Puma. Uitstappen voor alle bezienswaardigheden kan nu natuurlijk niet, dus dan maar online. Ga virtueel mee op pad, Rijd mee in de auto en bezoek alle bezienswaardigheden onderweg virtueel.
100% coronaproof!.

Geen updates, nare berichten, of 24/7 werken, maar even lekker rust aan je hoofd en er besmettingsvrij even tussenuit.

Ede

De route start ik bij het Open Lucht Theater in Ede. De planning is al bekend. Of de concerten door kunnen gaan is nog onduidelijk. Luisteren via Spotify, of een video bekijken via youtube kan natuurlijk altijd! Vanaf hier is het 2 minuten rijden tot je op de door de ANWB beschreven route terecht komt.

Altijd al eens in de cabine van een trein willen zitten? Dat kan… Ga mee in de trein van Amersfoort naar Ede

Wist je trouwens dat er vroeger ook nog een boemeltje reed van Ede naar Wageningen??? De Bello reed zijn laatste ritje al in 1968. Er is een hele pagina voor op internet waarbij dit vrolijke liedje wel het hoogte punt is, leuke autootjes ook 😀

Eeen stad zonder stat-sjon

Otterlo

Het dorp Otterlo ligt in een prachtige omgeving van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Bij dit landelijke dorp bevindt zich een van de drie ingangen van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Loop virtueel een rondje door het park

Het Nederlands Tegelmuseum geeft een overzicht van Nederlandse wandtegels en tegeltableaus sinds de 16e eeuw, van Hollandse renaissance tot Escher en Appel.

Beekbergen

Het station van Beekbergen, de thuisbasis van de Veluwsche Stoomtrein Mij. (VSM) bevindt zich in het naburige dorp Lieren. Hier ziet u (Duitse) stoomlocomotieven, enkele voormalige NS-die-sels en wagons die nu eigendom zijn van de VSM. In de vakanties is het mogelijk om met zo’n nostalgische trein een ritje te maken naar Apeldoorn, Loenen of Eerbeek.

Apeldoorn

De Zuid-Veluwe Route leidt ons nu naar Apeldoorn. Ook de thuishaven van Paleis Het Loo, midden tussen de natuurgebieden. Stadhouder Willem III gaf in 1685 opdracht tot de bouw van dit buitenverblijf. Ex-koningin Wilhelmina woonde er na haar troonsafstand in 1948. Sinds 1984 is Het Loo te bezoeken als museum; wegens groot onderhoud is het paleis zelf gesloten tot medio 2021. Toch een kijkje nemen? Bezoek het Loo dan online. Het paleis vormde een aantal jaar het decor voor het Concours d’Elegance. Dat vinden wij autoliefhebbers natuurlijk leuk.

Concours d' Elegance op 't Loo (2017)

vrouwaanhetstuur Zuid Veluwe Route Loenense waterval

Loenense waterval (eigen foto)

Loenen

Het dorp Loenen ligt in het overgangsgebied van de Veluwe naar de IJsselvallei en heeft zowel bos en hei (Loenense Bos en Loenermark) als open weideland. De hoogste waterval (15 m verval in diverse trappen) van Nederland zou ook ‘de netste van Europa’ kunnen heten.

Ellecom/De Steeg

Tussen Ellecom en De Steeg rijdt u over de prachtige Middachter Allee, sinds de 17e eeuw een van de mooiste bomenlanen van Nederland; de huidige beuken zijn na de Tweede wereldoorlog geplant. De reputatie van De Steeg, een klein villadorp, hangt nauw samen met het 17e-eeuw-se Kasteel Middachten. In 2016 werd hier de Citroën World Meeting georganiseerd.

Citroën World Meeting in Middachten

Rheden

De Posbank is bekend om zijn weidse panorama’s. Vlieg een rondje boven de Posbank en geniet van de paarse heide, kwetterende vogeltjes en wie weet spot je nog wel wat herten.  Heb je vliegangst? Je kunt ook een stukje fietsen, dan spot je zeker genoeg dieren.

Vliegen boven de Posbank

Rozendaal

Het volgende dorp op de Zuid-Veluwe Route is het mooi gelegen Rozendaal. Dit is een van de kleinste gemeenten van Nederland en staat te boek als een zogenaamde miljonairsgemeente. Kasteel Rosendael (14e eeuw) met een massieve ronde donjon (woontoren) is als een ‘edelmanshuis’ ingericht. Het omliggende park bevat onder meer ‘de bedriegertjes’, vroeger een geliefd schoolreisjesdoel.

Arnhem

Als je net Arnhem inrijdt, tref je het Nederlands Openluchtmuseum. Hier kun je zien hoe er Nederlanders vroeger werkten en woonden. Tientallen boerderijen, huizen en hutten, ingericht met passend meubilair en gereedschap zijn de aandacht waard. Door demonstraties en van oude ambachten en workshops komt deze oude tijd helemaal tot leven.

Direct hiernaast zit Burgers’ Zoo, de woonplaats van meer dan vijfduizend dieren. Vooral de chimpanseekolonie trekt veel belangstelling. Burgers’ Zoo heeft ontzettend veel filmpjes online staan. Leuk om met de kinderen te bekijken!

Hilarisch: vloggende chimps

Eder- en Ginkelse Heide.

Zowel op de Eder- als op de Ginkelse Heide bevindt zich een schaapskudde met een schaapskooi. Bovendien is het een geliefd terrein om vliegers op te laten, of heerlijk een eind te wandelen.

Route Voltooid

De Zuid-Veluwe Route is nu voltooid. Wil je op een later moment deze route zelf een keer rijden? Download dan de routebeschrijving van de ANWB.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register