f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Jeep Renegade
Jeep Renegade Limited
Renegade? Als moeder van twee dochters (11 en 13) is “Renegade’ een bekende term in huis. Zoals ongeveer alle meiden van hun leeftijd zitten ze op TikTok. Korte dansmoves op 15 seconden muziek. De Renegade is de moeilijkste move van allemaal verzekeren ze me, terwijl ze met hun armen door de lucht maaien. Jeep Renegade is alles behalve een moeilijk te rijden auto. Wel stoer, net als de muziek van het liedje.
vrouwaanhetstuur - Jeep Renegade

Jeep Renegade

Ik kan me vanaf een plaatje nooit zo’n goed beeld vormen hoe groot een auto is. De Jeep Renegade is hier geen uitzondering op. Ik ken uit het straatbeeld vooral de Jeep Wrangler. Prachtig ding, maar wel een bakbeest, De Renegade is het kleine zusje, afgeleid van dat grote bakbeest.

De Jeep Renegade blijkt precies een maatje te zijn dat me bevalt. Zeker geen enorme ‘mannenbak’, wel een stoere-vrouwen-model. Een van de eerste vragen die ik stel is: “Er zit toch wel een goede stereo-installatie in, he?” Grappig want dat is nog nooit eerder mijn eerste associatie geweest. De importeur begint te lachen en zegt met een olijk hoofd: “Ik zou hem uitproberen als ik jou was”.

“Jeep is geen ‘autootje’. Jeep is een Lifestyle.”

Wij houden van auto’s die ‘boem’ zeggen

Als er in onze rustige buurt een auto voorbij komt zoeven met zijn volume op vol, vind ik dit eigenlijk behoorlijk aso. Ik probeer de geluidsinstallatie dus uit op een vrijwel leeg stuk weg. Toevallig fietsen mijn oudste dochter en haar vriendin op het zelfde moment en dezelfde weg naar school. Als ik van achter kom aanrijden horen ze de beat al. Ze steken allebei een arm in de lucht en zitten swingend op de fiets. Want die boxen houden het prima als ik ze vol open gooi. Ik kan het in het filmpje helaas niet laten horen, a) je zou er doof van worden en b) er is altijd een copyright dingetje. Met de bas trillend in mijn rug zit ik met een grote smile achter het stuur. Deze auto haalt echt het stoute meisje in mij naar boven.

Hé… weer een TikTok

Laten we nou net ook hierover een TikTok kennen: “Cars that go boom”. In de video zie je beide dansjes. Ook hier is een copyright op de muziek van toepassing. Ik heb het filmpje dus al eerder geupload en gewacht tot YouTube zijn copyright detectie heeft toegepast. Ik mag de video laten afspelen, maar zal er geen geld aan verdienen. Het is wel mogelijk dat de rechthebbenden of Youtube zelf er een reclame in zet. (Dit ligt dus buiten mijn invloed, ik hoop dat het een beetje normale reclame is 😉

Voor de goede orde dan hier ook alvast netjes de credits:

“The cars that go boom” (L’Trimm)

We like the cars,
the cars that go boom
We’re Tigra and Bunny
and we like the boom
Now if your car ain’t got it
Go out and get it

We like the boom
And don’t you forget it
So turn down the treble
And flaunt your bass
So your car could be heard
Almost any place
Cause when you’re in the street
You can’t go far
Without hearing the boom
Pouring out your car
So if your speakers weak
Then please turn it off
Cause we like the cars
That sound so tough

Stevig en Stoer design

Ik hou ervan als een auto geen 13 in een dozijn design heeft, maar echt een ‘smoel’ heeft. De Jeep Renegade valt zeker in deze categorie. Alles aan deze auto straalt stoer en stevig uit. Van de matten met vette noppen (heel onhandig met hoge hakken!!) tot de greep op het dashboard voor de bijrijder. De lock op de buitendeur, de omlijsting van het cluster. Alles klopt binnen de designtaal.

Avontuurlijke levensstijl

Deze auto straalt uit dat je er op uit mag, buiten mag spelen, vies mag worden. De Renegade is je beste makker als je houdt van een avontuurlijke levenstijl. Met je Jeep zo ver mogelijk van de gebaande paden af. Wandelschoenen aan, hond mee en op avontuur. Een beetje opgespatte modder staat de Renegade helemaal niet verkeerd. Deze auto is zo’n outlaw qua design dat je hem wellicht prachtig vindt of juist helemaal niks.

Ik ga op avontuur en neem mee…

De achterbak is ruim en handig. En uit te breiden door de achterbank neer te klappen. Of eventueel ook alleen de skiklep voor je lange latten. Dat is allemaal niet zo heel bijzonder. De stevige rails op het dak maken dat je met gemak je bagageruimte kunt vergroten met dakkoffers. Ook een caravan kan deze auto met gemak trekken. Het maximale trekgewicht is geremd 1.450 kilo. De gemiddelde caravan weegt zo’n 900 kilo. Dat moet je dus met gemak achter de Jeep kunnen hangen. Ook zijn er natuurlijk allerlei accessoires verkrijgbaar, Denk aan hondenrek en mat voor in de achterbak.

Op avontuur in de Stadsjungle

Met alle nadruk die ik tot dusverre heb gelegd op het stoere en avontuurlijke karakter zou je bijna denken dat deze auto misschien misplaatst is als gewone stadsauto. Niets is minder waar. Juist omdat ze  een paar maten kleiner is dan haar grote broer kun je met deze auto prima je dagelijkse woon-werk/mamataxi/boodschappen ritjes uitvoeren. Moeiteloos stuurbaar. Je trekt prima op bij een stoplicht (van 0 tot 100 kilometer in 9,2 seconden). Hebt geen probleem met parkeren, onder meer door de achteruitkijkcamera en parkeersensoren. En het benzineverbruik in het stadsverkeer loopt niet schrikbarend op (ongeveer 1 op 14 – ter vergelijking: snelwegverbruik ligt rond de 1 op 17,5)

Veiligheid voorop
vrouwaanhetstuur - Jeep Renegade

Jeep Renegade

Avontuurlijk rijden staat niet gelijk aan onveilig rijden. In de Renegade Limited zijn parkeersensoren voor en “Forward Collision Warning Plus” dat waarschuwt voor een frontale aanrijding, standaard. Er zitten sowieso meer dan 60 veiligheidssystemen aan boord. Het zou wat saai zijn als ik die allemaal zou opnoemen. Een paar dan, die ik heel handig vindt: de Achterlangs-kruisend-verkeer waarschuwing is echt handig als je van bijvoorbeeld een oprit rijdt. De verkeersbordenherkenning en intelligente snelheidsassistentie zorgen ervoor dat je je met gemak aan de geldende regels houdt. De topsnelheid van 196 km/uur mag je in Nederland toch nergens rijden.

Mag het nog ietsje zachter

Overigens is het geluid van een waarschuwing er wel op berekent dat je die stereo installatie keihard hebt staan. Hij doet zijn best daar nog bovenuit te komen. Dit is iets minder fijn als je je radiogeluid op een normaal niveau hebt staan. Dit waarschuwingsgeluid is wel een beetje bij te stellen, maar dan nog is het behoorlijk aanwezig.

Conclusie

Een Jeep rijd je niet als je een ‘als ie me maar van A naar B rijdt’-auto zoekt. Jeep is echt meer dan dat. Ik zou bijna zeggen een Jeep is geen auto maar een lifestyle. Ik vind het mooi om te merken dat dit in deze veel compactere Jeep Renegade alsnog van toepassing is. Het zou tof zijn als Jeep in de merchandise ook een beetje leuke vrouwen T-shirts zou aanbieden. De quote: “Destination is only half the story” wil ik best uitdragen. De hele ziel van deze auto is gewoon avontuurlijk, stoer, en een beetje stout. En als je niet eens wist dat je deze kant ook in je hebt haalt deze auto dat echt wel in je naar boven. Leuk om eens uit te proberen met een proefrit!

Technische specificaties
 • Test auto: Jeep Renegade Limited
 • Motor: 1.3 GST benzinemotor
 • Vermogen: 150 Pk
 • Transmissie: 6 trapsautomaat
 • Gem. verbruik: 6,2 l /100 km
 • CO2-uitstoot: 144 g/km
 • Actieradius: 774 kilometer (48 litertank)
 • Topsnelheid: 196 km/uur
 • 0-100-acceleratie: 9,2 sec
 • Bagageruimte: 351/1297 liter
 • L x b x h: 4236 x 1805 x 1697 mm
 • Massa leeg: 1.320 kg
 • Vanafprijs: € 32.490,-
 • Prijs testmodel: € 37.306,-

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register