f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Doorbraak elektrische auto. Autonieuws week #27
In de inbox deze week een stortvloed aan nieuwe elektrische modellen. Niet verwonderlijk nu per 1 juli ook subsidie beschikbaar is voor de aanschaf van elektrische auto’s. Tijdens de wereldwijde lockdown werd ook pijnlijk duidelijk hoe de luchtkwaliteit verbetert als er minder benzine en dieselauto’s rijden. Voor veel mensen een overtuigend bewijs dat die schonere lucht dus wel echt haalbaar is. Met meer elektrische auto’s op de weg is het mogelijk dit ook zo te houden. Dit zou dus zomaar dé doorbraak van de elektrische auto kunnen zijn.

Het bezwaar is nu nog vaak dat het maken van de batterij ook niet zo ‘schoon’ is. Ik schat in dat alle ingenieurs hun best doen om schonere batterijen werkend te krijgen. Het aanschaffen van een elektrisch auto zoals hij nu op de markt is, of bijna is bij zal dragen aan deze ontwikkeling. En we moeten ergens beginnen.

Zie jij vooral bezwaren vanwege de beperkte actieradius? Dat valt in de praktijk eigenlijk best mee, bereken waar eens hoeveel kilometer jij per dag rijdt. In verreweg de meeste gezallen zul je niet eens dagelijks hoeven bijladen. Meer weten hierover? Lees dan het artikel: ‘Laadpalen stress?’.

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26

Renault Zoe

Recordverkoop Renault Zoe

Renault liet in mei al een toename van 56% noteren met de verkoop van elektrische voertuigen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In mei was dit nog verklaarbaar omdat in maart en april uitkopen werden uitgesteld vanwege de lockdown. Maar de trend zet zich door. Dit resulteert zelfs in een recordaantal orders en registraties van de Renault ZOE in juni.

Lees verder

Eerder schreef ik een review over de Renault Zoe: Zo Zen kan rijden zijn.

‘Citroën goes Ëlectric for all’

Kenmerkerd voor de volledig nieuw ontwikkelde C4 hatchback zijn de opvallend gestroomlijnde lijnen. Deze elektrische Citroën ë-C4 heeft een actieradius van 350 km volgens WLTP. Met het 400V lithium-ion batterij-pakket heeft de ë-C4 een capaciteit van 50 kWh. Hierdoor laat de C4 bij een snel lader 10 kilometer extra actieradius per minuut. Laden tot 80% gaat hierdoor in slechts 30 minuten tot 80%.

Meer informatie

Meer Citroën:  C1 aangekleed door modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac

Citroën lanceert opnieuw een speciale editie, ontworpen in samenwerking met de Franse modeontwerper Jean‑Charles de Castelbajac. Het betreft de nieuwe Citroën C1 JCC+ met unieke details, kleurrijke stijlelementen en een rijke uitrusting. De Citroën C1 JCC+ combineert een sprankelende en energieke persoonlijkheid met opvallende in- en exterieurelementen in rood, blauw en geel.

Meer zien:

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26Enorm krachtig en toch opvallend schoon: de nieuwe Suzuki Across.

De nieuwe Suzuki Across is een robuuste, ruime en sportieve SUV. Deze nieuwe Across heeft geavanceerd Plug‑in Hybrid-systeem en E‑Four vierwielaandrijving.
Het sprintje van 0 tot 100 gaat in deze Across in 6,0 seconden. Tegelijkertijd is de gemiddelde CO2-uitstoot met 22 gram per kilometer énorm laag voor een auto van dit formaat. De Suzuki Across beschikt over een accupakket, waarmee de auto 75 kilometer achter elkaar volledig elektrisch kan afleggen. Dit is meer dan voldoende voor het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer van ongeveer 50 kilometer.

Verder lezen.

vrouwaanhetstuur - Autonieuws #week 26

Totota AYGO xJBL

Toyota AYGO xJBL

De populaire Toyota AYGO is nu ook leverbaar in de speciale uitvoering x-JBL. Met een sportieve outfit, een opvallende kleurstelling en complete uitrusting is het een begerenswaardige eyecatcher. Oranje accenten sieren het in- en exterieur, terwijl muziekliefhebbers genieten van uitgebreide infotainment met JBL premium audio en vijf luidsprekers.

Meer weten

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

Met het nieuwe platform, nieuwe transmissies en nieuwe technologie is de nieuwe Santa Fe schoner, wendbaarder en efficiënter dan ooit. Met de derde generatie van de Santa Fe zijn alle Hyundai SUV-modellen nu leverbaar met een geëlektrificeerde aandrijflijn, variërend van 48-volt mild hybride tot brandstofcel. De nieuwe Santa Fe verschijnt in het najaar in de showroom.

Lees meer

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26

Hyundai Nexo

Meer Hyundai: Waterstoftechnologie uit in 5 video’s

In deze serie van 5 video’s geeft Hyundai antwoord op de meest gestelde vragen over de beschikbaarheid van waterstof en brandstofceltechnologie. Bovendien passen deze video’s in de missie van Hyundai om de ontwikkeling van de zogenoemde waterstofsamenleving te versnellen.

Meer lezen euh.. kijken

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26

VW Tiguan

Vernieuwde Tiguan.

Volkswagen Tiguan wordt leverbaar met geavanceerde plug-in hybridetechnologie. Hiermee zet Volkswagen de volgende stap op het gebied van digitalisering en connectiviteit. De TDI-modellen worden uitgevoerd met twin dosing-technologie. Naast alle technische noviteiten krijgt de Tiguan ook een nieuwe look. In Nederland staat de marktintroductie van de vernieuwde Volkswagen Tiguan gepland voor oktober.

Meer informatie

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26

VW ID.3

Alvast een kijkje nemen bij de VW ID.3

Van 30 juni t/m 11 juli maakt de nieuwe Volkswagen ID.3 zijn opwachting in Nederland. Deze elektrisch aangedreven ID.3 is in die periode op een locatie in het midden van het land te zien voor pre-bookers en andere geïnteresseerden. Aanmelden voor het preview event kan via de Volkswagen-dealer.

Meer weten?

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26

Audi e-Tron S

Twee nieuwe e-Tronmodellen

Audi zet met de nieuwe e-tron S en e-tron S Sportback volop in op elektrische sportiviteit. Deze twee nieuwe e-tron S-modellen zijn beiden voorzien van liefst drie elektromotoren. Twee op de achteras en één op de vooras. Gezamelijk levert dit een vermogen op van  503 pk. Hiermee brengt Audi de sportiviteit van de S-modellen naar een compleet nieuw level.

Meer informatie

vrouwaanhetstuur - Autonieuws week #26Audi werpt nieuw licht op achterlicht

De Q5 is door Audi opnieuw langs de tekentafel gegaan. Door het design verder aan te scherpen is de Q-identiteit nu nog sterker benadrukt. Een sterk voorbeeld van deze vernieuwingen zijn de digitale OLED-achterlichten. Voor de nieuwe Q5 heeft Audi maar liefst  3 verschillende licht signaturen ontwikkeld. Deze weerspiegelen het innovatieve karakter. Goed nieuws voor iedereen die heel specifieke voorkeuren heeft voor verlichting.

Meer lezen

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register