f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
1 jaar Vrouw aan het Stuur - vrouwaanhetstuur.nl

1 jaar Vrouw aan het Stuur

1 jaar geleden lanceerde ik Vrouw aan het Stuur. Vol verwachting en vooral veel goede moed. Wie had kunnen vermoeden dat het zo’n uitdagend jaar zou worden. Veel hoogte- en dieptepunten. Een wereld die tot stilstand kwam, en weer opschakelde.  Een relatief zorgeloze zomer, om vervolgens weer op de rem te moeten. En toen mijn persoonlijke megabummer … Op 24 september: brak ik mijn pols.

1 jaar vrouw aan het Stuur - vrouwaanhetstuur.nlEen ongeluk zit in een klein hoekje…

De sufste val – die volgens mijn man in slow-motion verliep – met grote gevolgen. Ik hoopte vurig dat het een simpele breuk zou blijken. Zes weken gips waren genoeg om de breuk in het botje te laten ‘plakken’.

Naar de garage…

Maar helaas… Een pols bestaat alleen uit meer dan botjes. De weke delen (pezen/banden/kraakbeen?) hadden de klap opgevangen. De rust van het gips had de schade niet voldoende kunnen genezen. Mijn dagelijkse bezigheden leveren nog steeds helse pijnen op: opstaan, koffie zetten, mijn laptop open klappen, typen, video’s editen, een broodje smeren. Simpele dingen als aankleden en schoenen aantrekken blijven een worsteling. Zelfs bingewatchen op de bank of in slaap vallen, zijn een voortdurende strijd op om de minst pijnlijke houding te vinden.

Nog te repareren of Total Loss?…

Ruim 4 maanden na de val – ga ik onder het mes, in de hoop dat de schade aan de zachte delen hersteld kan worden. Wat de uitkomst gaat zijn weet ik pas na de operatie. Er is kans dat ik opnieuw 6 weken in het gips ga, en daarna revalidatie. En dat is dan eigenlijk nog de beste uitslag…

Het leven is een feest….

Juist in uitdagende tijden is het goed om te vieren wat er wel leuk is. Daarom hang ik in deze blog graag de slingers voor jullie op… Hieronder vind je een overzicht van mijn hoogtepunten van 1 jaar Vrouw aan het Stuur. Voor de toekomst zit ik bomvol nieuwe ideeën. Hoe snel ik weer echt aan de slag kan, blijft alleen nog onduidelijk. Maar dat ik terugkom staat vast.

Vrouw aan het stuur - Zonsopkomst Sitges

Zonsopkomst aan strand Sitges

Het meest genoten van: Persreis elektrificatie van Peugeot – Sitges

Januari 2020. Corona was nog een vaag dingetje ergens in Wuhan….Een persreisje naar Spanje stond op de planning. En jeetje wat heb ik daarvan genoten zeg!

“…Terug bij de groep vraag ik of de mannen ook nog een beetje genoten hadden van het uitzicht. “Het uitzicht?”, was hun reactie, om snel weer door te gaan met hun technische verhalen. Na een duidelijke persconferentie, een heerlijk diner en een lekker nachtje slapen, word ik wakker als de zon net opkomt. Het is zo prachtig dat ik graag even een foto deel. Zeelucht, een fantastisch uitzicht en een kopje koffie… Ik geniet er zo van dat ik bijna te laat ben voor het ontbijt….”

Lees verder over De start van de elektrificatie van Peugeot

De reviewvideo waar ik het meest trots op ben:
vrouwaanhetstuur - Column - auto als spiegel

DS 7 Crossback Opera

Kun jij alle verleidingen van de DS 7 Crossback weerstaan? Ik in elk geval niet.

“…En ook mijn 17-jarige zoon (dol op mooie auto’s) niet. Hij heeft in het Corona-jaar zijn havo-diploma gehaald. Met spijt in zijn stem zei hij dat hij in déze auto graag naar het eindgala zou zijn gebracht. Ook dat gala gaat niet door. Vandaar dat we op chic naar restaurant Buitenzorg in Ede gingen, om heerlijk te genieten.

Als ik één nadeel aan deze auto kan noemen is het wel dat ik volledig voor hem gevallen ben. Het zal in mijn geval een Car Crush blijven. Mijn eigen auto ruil ik elke week in voor een nieuwe test auto. Maar mocht ik ooit stoppen met reviewen dan staat deze auto hoog op mijn lijst. Dat wordt dan wel even flink doorsparen. Tot die tijd bewonder ik iedereen die voor deze DS 7 Crossback kiest! En kijk ik met weemoed de video nog maar eens…. en nog maar eens en…”

Lees de volledige review of bekijk de video hieronder (nog eens, en nog…)

De 7 verleidingen van de DS 7 Crossback E-tense

1 jaar Vrouw aan het Stuur: Podcasten

Lydia Altena (PR Mercedes-Benz), Ellis (PR Peugeot en inmiddels ook PR Citroen) en Anne (inmiddels PR Hyundai) hebben er hun werk van gemaakt om klanten – en dus ook vrouwen – te bereiken. We ontmoeten elkaar in Villa Grebbeoord in Rhenen.

 • Hoe doen ze dat?
 • Waarmee bedienen ze de vrouwelijke klant?
 • Wat hebben ze zelf met auto’s?
 • Waar in verschilt Nieuwe Media met de oude media?
 • Hoe onderscheiden de merken zich?
 • Hoeveel lokale creativiteit bieden deze internationale merken?
 • Hoe werken PR, Marketing en Dealers samen?
 • En nog veel meer.
 • Lees verder
  vrouwaanhetstuur-vodcast-Wendy Roelofs

  Wendy Roelofs van Tres Precieux Voitures

Of bekijk/beluister het gesprek met Wendy van Tres Precieux Voiture te gast in Vodcast

Het leukste uitstapje: Op zoek naar Van Gogh met de Hyundai Kona Electric
vrouwaanhetstuur - Hyundai Kona Electric - Uitnodiging om te genieten - Review

Hyundai Kona Electric

Midden in de zomer. Snikheet. Met filmende zoon naar Brabant. Wat was het gezellig en leuk. En wat een heerlijke auto ook weer!

“…De Hyundai Kona Electric is vooral één grote uitnodiging om te genieten van je reis, en dus van je bestemming. Het aanspreekbare navigatiesysteem, de heldere instructies. Een actieradius waar je heel Nederland mee doorcrosst. Accuraat advies waar de dichtsbijzijnde laadpaal is. Een headup-display. Achteruitkijkcamera voor parkeren. Noem het en het zit erop. En het werkt allemaal even moeiteloos. Je hoeft nergens uit te puzzelen hoe iets werkt. Je bedenkt je: ik wil cruise-control aan zetten en je vindt meteen de knop en hoe je hem aankrijgt. Etc.

Die uitnodiging om te genieten heb ik dan ook maar omgezet in een Vlogreview-video. Ik rijd naar Nuenen, 80 kilometer van mijn huis. Op zoek naar Van Gogh. Onderweg vertel ik natuurlijk ook alles over deze auto….”

Lees meer of bekijk de Vlog/Review

1 jaar Vrouw aan het stuur: Het spannendste Interview Interview Laurens van den Acker
vrouwaanhetstuur - Laurens van den Acker - Interview

Nog nooit gehoord van deze succesvolle Nederlander? In het kort:  Laurens van Den Acker (Deurne, 5 september 1965)  studeert Industriële vormgeving aan de TU Delft. In 1990 vertrekt hij naar Italië waar hij meewerkt aan het ontwerp van het interieur van de Bugatti EB110 SS.

Na diverse tussenstops bij Audi (Duitsland), Ford (VS,) en Mazda (Japan) strijkt hij in 2009 neer in Parijs waar hij voor Renault als Senior Vice President of Corporate Design een nieuwe designvisie neerzet, onder de slogan Passion for Life.

Ik spreek Laurens van den Acker over zijn passie en inspiratie tijdens de Dutch Design Week

Lees verder

Comments
 • Van harte gefeliciteerd 🎈Yvonne , met een jaar VROUW AAN HET STUUR!!
  Wat een range van mooie, originele en eindelijk voor mij aantrekkelijke artikelen over auto’s!!!
  Credits ook voor Huub de fotograaf. Wat een superprofessionele , mooie conposities. Zo warm , in mooi licht in onze mooie context geplaatst!
  Ik wil meeeer!!! Ik zie uit naar het tweede, het derde, het etc. … jaar van VROUW AAN HET STUUR.

  29 januari 2021
Post a Comment

You don't have permission to register