f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Een vooruitblik voor naderend gevaar

Van te voren een waarschuwing krijgen voor gevaren die nog gaan komen. Dat klinkt wel heel handig. Ford ontwikkelde hiervoor een nieuwe techniek: de Local Hazard Information. Deze nieuwe techniek geeft automobilisten van connected auto’s vooraf een seintje bij naderend gevaar. Zo geeft hij door dat er een ongeluk is gebeurd, lang voordat jij het kunt zien.

Triggers

Local Hazard Information (LHI) is een belangrijk stap richting een connected infrastructuur. Het systeem wordt getriggerd door wat er gebeurt in voorliggende auto’s. Die triggers kunnen bestaan uit airbags die zijn geactiveerd, alarmlichten die knipperen of ruitenwissers die zijn ingeschakeld. Dit maakt het mogelijk om automobilisten op files, ongelukken of gevallen lading, zware hagelbuien, plotselinge overstromingen of zelfs aardverschuivingen te wijzen.

Eerdere waarschuwingssystemen voor verkeersincidenten werkten op basis van informatie die bestuurders zelf moesten invoeren om waarschuwingen te genereren. LHI werkt autonoom – dus zonder interactie van de bestuurder – om informatie te genereren en waarschuwingen te geven.

Gevaren zijn alleen te zien – via een display in het dashboard – als het incident waarschijnlijk invloed zal hebben op de rit van de bestuurder. LHI is ontwikkeld om automobilisten meer voordelen te bieden dan gevareninformatie van de huidige radiozendsystemen, die vaak meldingen geven die niet relevant zijn.

Hoe werkt het?

Sensoren houden activiteiten van andere weggebruikers in de gaten.  De gegevens van die activiteiten worden vervolgens geanalyseerd om het gevaar te lokaliseren en te bepalen of er een ongeluk is gebeurd.

De auto verzendt automatisch updates via een beveiligde verbinding met de cloud met behulp van het FordPass Connect-modem. Fords technologiepartner HERE Technologies beheert het centrale cloudplatform waarin informatie van verschillende automerken zich verzamelt.

“Wat Local Hazard Information anders maakt, is dat het om voertuigen gaat die connected zijn. Het systeem is niet afhankelijk van externe apps. Dat is een belangrijke stap voorwaarts. Waarschuwingen zijn specifiek, relevant en afgestemd op het helpen verbeteren van individuele ritten”, aldus Jörg Beyer, executive director Engineering bij Ford Europa.

Niet uitsluitend voor Ford auto’s

De LHI-technologie, nu al standaard en het eerste jaar gratis in de nieuwe Ford Puma hybride, komt eind dit jaar beschikbaar voor meer dan tachtig procent van het personenauto-assortiment van Ford. Belangrijk is dat het voordeel niet beperkt is tot automobilisten die in een Ford rijden. Ook bestuurders van auto’s van andere fabrikanten kunnen profiteren van deze informatie gebruik maken.

Hoe meer auto’s er zijn verbonden met het netwerk, hoe efficiënter het systeem werkt. Wanneer veel auto’s dezelfde waarschuwing genereren, ontvangen andere auto’s in de buurt informatie over het incident uit de cloud via het mobiele netwerk. Bestuurders kunnen vervolgens hun snelheid verlagen of op een andere manier adequaat reageren.

Ook ontvangen automobilisten aanvullende informatie uit incidentendatabases en verkeersrapporten van openbare instanties. Dit maakt het mogelijk om vooraf nog meer waarschuwingen ontvangen, bijvoorbeeld over spookrijders, dieren of mensen op de weg, of wegwerkzaamheden.

Voor meer informatie kijk op de site van Ford: Local hazard’-informatie

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register