f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur - Ford Emoji-Jacket
Ford heeft – als onderdeel van de ‘Share The Road’-campagne – een prototype van een Emoji Jack ontworpen. Deze unieke creatie is (helaas) niet te koop is.

Het Emoji Jack is ontworpen bestuurders in staat te stellen gemakkelijker en duidelijker te laten zien wat hun bedoelingen zijn. Communicatie tussen bestuurders en fietsers kan vaak moeilijk zijn. Volgens de basisgegevens over de verkeersveiligheid van de Europese Commissie komen jaarlijks zo’n 2000 fietsers om het leven op de Europese wegen.

Het Emoji jack

De jas is voorzien van een LED mesh paneel. Pijl emoji’s geven de richting aan die de fietser wil afslaan. Een gele driehoek met een uitroepteken wijst op gevaar.  De fietser kan bovendien met 3 verschillende smileys aangeven hoe hij zich voelt.

De fietser activeert elke emoji, de richtingaanwijzers en het gevarenbord met behulp van een draadloze afstandsbediening die op het stuur van de fiets is gemonteerd.

Het Emoji Jack van Ford

Communicatie cruciaal

“We leven – en rijden – in een wereld waar communicatie cruciaal is. Maar al te vaak komt dit tussen automobilisten en fietsers gewoon neer op het toeteren met een claxon of een onbeschoft gebaar. Fietsers moeten meestal een hand van het stuur nemen om te kunnen communiceren. De Emoji Jacket gebruikt een universeel begrepen communicatiemiddel om één optie te laten zien waarop de spanningen kunnen worden verlicht.’ Emmanuel Lubrani, ‘Share The Road’, Ford of Europe.

Deel de weg

De ‘Share The Road’-campagne van Ford wil de harmonie tussen de weggebruikers bevorderen. Het onderstreept de overtuiging van het bedrijf dat het voor iedereen voordelig is om meer mensen veilig te laten fietsen, vooral voor korte ritten.

Vrouw aan het stuur - emoji loving eyes

Love it emoji op je regenponcho?

‘Love it’ regenponcho

Niet van Ford, maar wel verkrijgbaar is de ‘Love it’-regenponcho. Ook handig in ons regenlansje. One size fits all! Op de site van Primark is de poncho niet meer terug te vinden, maar als je hem echt wilt kun je een poging doen hem hier te scoren.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register