f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Vrouw aan het stuur - de nieuwe elektrische Twingo Z.E.
De nieuwe, elektrische Twingo Z.E. is ontworpen als praktische en milieuvriendelijke stadsauto. Met de felle respons van de elektromotor en de keuze uit verschillende rijmodi wordt het rijplezier in de Twingo Z.E. naar een nog hoger niveau gebracht.

Rijgedrag, actieradius en functionaliteit sluiten perfect aan op de behoeften van hedendaagse stadsrijders. Dankzij de elektrische aandrijving is de Twingo Z.E. muisstil vanbinnen, maar goed hoorbaar vanbuiten. Renault heeft namelijk een speciaal ‘Z.E. Voice’-systeem voor optimale voetgangersbescherming. Deze functioneert bij snelheden tot 30 km/u. Bestuurders kunnen kiezen voor drie verschillende geluiden.

Actieradius

De Twingo Z.E. biedt een actieradius van 250 kilometer volgens de WLTP City-cyclus en 180 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus. In de ‘Eco-modus’ is een gecombineerde WLTP-actieradius van 215 kilometer haalbaar. De topsnelheid bedraagt 135 km/uur.

De ‘ruime’ actieradius is aanzienlijk meer dan de gemiddelde woon-werkafstand van 30 kilometer in Europa. Dat betekent dat je de 22 kWh-batterij niet elke dag hoeft te laden. Een primeur voor Renault Z.E. is het watergekoelde warmtemanagementsysteem voor de batterij om die op de ideale werktemperatuur te houden. Samen met de unieke Caméléon-lader is de batterij van de Twingo Z.E. met een snelheid tot 22 kW (AC) op te laden. Tevens is de batterij ingebed in een aluminium harnas voor optimale zijdelingse crashbescherming.

Naar je eigen smaak aan te kleden

De ondeugende uitstraling van de Twingo is onveranderd. Er is keuze uit verschillende carrosseriekleuren, kleurenthema’s, strips en wielen. Bovendien biedt de Twingo Z.E. een uitgebreide reeks aan personalisatiemogelijkheden.

Het interieur behoudt alle kenmerken van de Twingo. Vanaf de uitvoering Zen is de Twingo Z.E. leverbaar met keuze uit verschillende kleurthema’s voor delen van het dashboard en stuurwiel. Ook de randen van de ventilatieopeningen, het stikwerk voor stoelbekleding en deurpanelen zijn naar eigen smaak samen te stellen. De middenconsole biedt een prettige hoeveelheid opbergruimte.

Renault EASY LINK
Vrouw aan het Stuur - renault Twingo Z.E.

Renault-Twingo ZE – de nieuwe elektrische stadsauto

Vanaf de Zen-uitvoering kun je ook rekenen op specifieke Z.E.-instaplijsten en het Renault EASY LINK multimediasysteem met een 7-inch touchscreen, uniek in dit segment. De diensten van Renault EASY CONNECT omvatten EV-specifieke functies die tevens via de MyRenault smartphone-app te bedienen zijn.

Vrouw aan het stuur interviewde hoofddesigner Laurens van de Acker. Onder andere meer over meer mogelijkheden auto’s naar persoonlijke smaak aan te kleden.

Renault is Europese marktleider in elektrische auto’s lees er meer over. Op de Renault-site vind je meer informatie.

 

Overweeg jij ook een elektrische auto aan te schaffen? Lees dan ook dit artikel

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register