f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - tunnelangst
Woensdag 11 maart verzamelden 20 automobilisten met tunnelangst zich bij de nieuwe Gaasperdammertunnel. Onder begeleiding van rijangstcoaches en tunneldeskundigen gingen de cursisten de strijd aan met hun angst.

Onder begeleiding van zeven rijangstcoaches en een psychologe gingen de cursisten aan de slag om hun angst te overwinnen. Medewerkers van Rijkswaterstaat en IXAS gaven uitleg over alle hoogstaande technische systemen die in de tunnel aanwezig zijn. Met bijvoorbeeld camera´s houdt de tunneloperator de situatie in de tunnel 24/7 in de gaten. Lussen in het wegdek detecteren direct een langzaam rijdend voertuig.

Tunnel testen
vrouwaanhetstuur - tunnelangst toer

Wandeling door de Gaasperdammertunnel

Tijdens een wandeling konden de cursisten rustig door een lege tunnel lopen, om te voelen hoe dat is. Ze konden de vluchtdeuren testen en gebruikmaken van de vluchtgang. In het dienstgebouw zagen ze op de grote schermen hoe snel er contact werd gelegd met iemand die in de tunnel tot stilstand was gekomen.

Oefenen met rijden

Daarna was het tijd voor het echte werk: met de auto onder begeleiding van een coach zelf door de drie kilometer lange tunnel rijden. Eerst met 30 kilometer per uur, later met 80, zonder opgejaagd te worden door ongeduldige medeweggebruikers. Een eerste stap om tunnelangst te overwinnen was gezet, zeiden cursisten aan het eind van het programma. Ze hebben veel aan de dag gehad.

Rijangst overwinnen

In 2004 bleek na onderzoek door Rijkswaterstaat (Kerncijfers Personenvervoer uitgave 2004) dat rijangst een veel voorkomend probleem is. Volgens dit rapport lijden er naar schatting tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen in Nederland aan een vorm van rijangst. Ongeveer 10% van de Nederlanders is dus bang in het verkeer. Dat kan tunnelangst zijn, maar ook angst om over een brug of snelweg te rijden. De Nederlandse Beroepsvereniging voor Rijangstcoaches kan automobilisten helpen hun angst de baas te worden. Meer informatie op rijangst.nl

vrouw aan het stuur - carTip

Lees ook de review over de Mazda CX-30.

“…Jaren geleden heb ik een ongeluk gehad met een auto, met een zware whiplash als gevolg. Dit resulteerde bovendien in een behoorlijke rijangst. Niet omdat ik mezelf een slechte rijder vind, maar omdat het gedrag van medeweggebruikers niet te beheersen is. Rijdend in de Mazda CX-30 valt het laatste overgebleven stukje angst van me af. Ik geniet voor het eerst weer helemaal volop.”

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Comments
  • Wat goed dat hier een cursus voor is! Ik buk altijd als ik de tunnel in rijd! 🙂

    21 maart 2020
Post a Comment

You don't have permission to register