f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Frod - Exit Warning
Ken je dit: je wilt uitstappen en een fietser botst bijna tegen je portier… Het veroorzaakt  duizenden ongelukken per jaar. Ford heeft nu een technologie ontwikkeld die helpt om dit soort portierincidenten met kwetsbare weggebruikers te voorkomen.

‘Exit Warning’ reageert zodra het systeem detecteert dat het openen van het portier een botsing kan veroorzaken. Met licht- en geluidswaarschuwingen kunnen zowel de weggebruikers als de inzittenden tijdig reageren. Het systeem van de auto kan zelfs voorkomen dat een portier opent vlak voordat iemand passeert.

Slimme inzet bestaande sensoren

Alle (nieuwere) voertuigen van Ford zijn voorzien van sensoren. De technologie herkent fietsers automatisch en wanneer er een botsing dreigt zal de auto automatisch remmen. Die systemen waarschuwen bestuurders ook wanneer andere weggebruikers zich in hun blinde hoek bevinden.

Met behulp van deze bestaande sensoren analyseert en begrijpt Exit Warning de bewegingen van naderende weggebruikers. Het maakt hierbij niet uit of ze zich nu op een fiets of elektrische step verplaatsen. Dat gebeurt zowel aan de bestuurders- als aan de passagierskant van de auto.

Uitstap-waarschuwing

Als het systeem detecteert dat het openen van een portier een botsing kan veroorzaken, klinkt er een alarmsignaal op het gevaar wijst. Felrode leds op de buitenspiegel beginnen te knipperen als visuele waarschuwing voor fietsers. Een strip rode leds langs de binnenrand van het portier – die zichtbaar zodra het portier wordt geopend – vormt een extra waarschuwing voor passerende weggebruikers.

Technici zijn ook bezig met het testen van een nieuw mechanisme voor het autoportier dat voorkomt dat het portier in deze situatie volledig kan openen. Pas als het Exit Warning-systeem heeft vastgesteld dat de passerende weggebruiker op veilige afstand van de auto is, kan de deur dan open. In noodgevallen kunnen inzittenden van de auto deze voorziening handmatig opheffen.

Verder testen en clinics

Na het testen met automobilisten en fietsers bij Ford, gaan technici de komende maanden clinics aan klanten geven. Een deel van de tests is bedoeld om ervoor te zorgen dat de technologie geschikt is voor weggebruikers op verschillende markten, waarbij rekening wordt gehouden met rechtsrijdende en linksrijdende voertuigen, en met verschillende weg- en fietspadindelingen.

Share The Road

De aandacht van Ford voor de veiligheid van fietsers is niet nieuw. Met de campagne ‘Share The Road’ probeert Ford harmonie tussen weggebruikers te bevorderen. Hiermee onderstreept het bedrijf de overtuiging van Ford dat iedereen ervan profiteert als mensen veiliger de weg op kunnen met de fiets.

Ford bracht onlangs de communicatieproblemen tussen automobilisten en fietsers onder de aandacht met het Emoji Jack.

Ook geeft Ford jaarlijks een verhoogde rijvaardigheidstraining voor automobilisten onder de 24 onder de noemer Driving Skills for Life.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register