f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Dagje Spa
Heerlijk een dagje naar een luxe Spa. Een wellness center, cabines met hogedruk-jets, een sauna en vele verschillende behandelingen… Heb jij daar ook zo’n zin in na al dat thuis zitten en social distancing? Hoe jaloersmakend dat elke Seat zes uur lang door 1.100 medewerkers en 200 robots een troetelbeurt krijgt. Kijk mee in de lakstraat in Barcelona. Deze biedt nagenoeg elke therapie die ook in de meeste exclusieve spa-resorts te vinden is.
Thermale baden

Het dagje Spa voor Seat begint bij de dompelbaden, een ruim 51.500 m2 grote hal waar 314 medewerkers en 32 robots zich over hem ontfermen. Hier dompelt elke auto maar liefst negenmaal kopje onder, afgewisseld met vijf sprinklerdouches. Vervolgens krijgt de auto een solide foundation, om hem te behoeden tegen corrosie en waterlekkage. Een speciale isolatiespray onderdrukt ongewenste (rij)geluiden.

Sauna

Na elke behandeling – zowel in deze dompelbaden als op andere afdelingen van deze unieke spa – volgt een droogproces. Dat gebeurt in speciale ovens, de zogenaamde sauna, waarvan er zes in het volledige lakbehandelingsproces zijn opgenomen. De temperatuur van deze sauna’s varieert tussen de 45 en 180 graden, en zo’n sessie duurt ongeveer 30 tot 35 minuten.

Kleurbehandeling

Vervolgens verplaatst de Seat zich naar workshop 5. Hier houden 587 schoonheidsspecialisten en 175 robots zich uitsluitend bezig met het mooi maken van de carrosserie. De eerste stap is daar de keuze voor de teint uit een uitgebreid kleurenpallet. Dankzij de huidige personalisatiemogelijkheden zijn er voor de Seat Arona bijvoorbeeld bijna 70 kleurcombinaties mogelijk.

vrouwaanhetstuur - Seat - kleurtherapie
Kleurtherapie

Waar in een spa normaal gesproken de kracht van waterstralen wordt gebruikt als therapie, wordt diezelfde techniek hier toegepast met verf. Tweeënhalve kilo per Seat, om specifiek te zijn. De kleur wordt aangebracht in speciale cabines die zijn voorzien van een ventilatiesysteem dat zelfs het kleinste stofdeeltje bij de lakbehandeling weghoudt. 84 robots voeren de kleuring uit, bij een temperatuur die varieert tussen de 21 en 25 graden. In totaal brengen ze zeven kleurlagen aan, elk zo dun als een haar maar tegelijkertijd zo hard als steen.

vrouwaanhetstuur - Dagje Sap - met rode oortjes naar huis
Chromotherapie voor een pure huid

De laatste spa-sessie voor een nieuwe SEAT is chromotherapie, als ultieme controle van alle voorgaande behandelingen. Onder een rood licht schuift de auto door een scanner waarbij er in 43 seconden tijd liefst 50.568 foto’s worden gemaakt door 28 camera’s die elk 42 foto’s per seconde schieten. Op deze manier wordt de carrosserie tot op de millimeter nauwkeurig gecheckt op onzuiverheden.

Na een bezoek aan deze wellness kan een nieuwe SEAT de weg op, om daar te flaneren met zijn kleurvolle verschijning.

Warmgelopen voor een Seat bekijk dan eens uitgebreid hun modellen.

vrouw aan het stuur-column- passie in die kar

Passie in die kar kan altijd

Geen Seat thuis maar wel ‘zin’ gekregen?

Krijg jij het ook altijd zo ‘warm’ van een fijn dagje spa? Maar dan moet je nog naar huis in de auto. Heb je behoefte om eerst even ‘stoom’ af te blazen? Lees de column Passie in die kar  dan (nog) eens. Zul je zien dat je echt niet de enige bent ;).

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register