f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Polestar 2 - Crashtest-1
Polestar is direct verbonden aan Volvo. Hét merk dat een naam heeft hoog te houden op het gebied van veiligheid. De Polestar 2 is de eerste volledig elektrische auto van de Volvo Groep die botsproeven ondergaat.

“Veiligheid gaat vóór alles bij Polestar. Daarom zijn de modellen van Polestar ontwikkeld om tot de veiligste auto’s ter wereld te behoren. En daar zijn we buitengewoon trots op.” zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar

Bescherming batterijpakket bij botsing

Het beschermen van het batterijpakket bij een aanrijding is cruciaal. Het pakket is daarom verpakt in een aluminium behuizing die zowel bescherming als stijfheid biedt. Dit geheel is geïntegreerd in de bodemstructuur van het CMA-platform. Bij een aanrijding koppelt vervolgens het batterijpakket automatisch los van de rest van de auto.

Akoestisch Vehicle Alarm Systeem

Ook de veiligheid bij lage snelheden, was een punt van aandacht. Hiervoor ontwikkelde Polestar  unieke en  externe geluiden als onderdeel van het akoestische waarschuwingssysteem. Het Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) is ontworpen om herkenbaar te zijn, met een natuurlijke klank:

“We wilden de Polestar 2 bewust niet als een robot of een futuristisch ruimteschip laten klinken”, licht Thomas Ingenlath toe. “We waren op zoek naar zeer natuurlijke, subtiele klanken.  Hiermee laten we voetgangers eenvoudig weten dat de auto in beweging is. Tegelijkertijd wilden we de Polestar 2 een unieke sound geven. Dit maakt de auto herkenbaar als een echte Polestar.”

vrouwaanhetstuur - Polestar 2 - Crashtest-2
Veiligheidssystemen en -assistentie

Het veiligheidsarsenaal van de Polestar 2 gaat verder dan enkel crashbestendigheid en akoestische waarschuwingen. Alle beschikbare veiligheidssystemen en assistentiefeatures zijn standaard terug te vinden in de launch edition. Bovendien is er een grote veiligheidssprong gemaakt door het anders plaatsen van airbags.

Pilot Assist

In de Polestar 2 debuteert tevens een nieuwe generatie van de Advanced Driver Assistance System (ADAS) technologie. Deze Pilot Assist is een geavanceerd assistentiesysteem dat tot 130 km/u helpt bij het accelereren, remmen en sturen. Deze nieuwste Pilot Assist past de mate van assistentie aan, aan de actuele positie van de auto. Detectiesystemen kijken hiervoor voortdurend mee. Hierdoor ‘ziet’ de Polestar 2 altijd de auto’s vóór, achter en in de dode hoeken. Hetzelfde geldt ook voor voetgangers en fietsers vóór de auto. Alle informatie is gekoppeld aan de stuurassistentie en het autonome noodstopsysteem (AEB). Hierdoor vindt onder alle omstandigheden een zo veilig mogelijke interactie plaats tussen de Polestar 2 en andere weggebruikers.

Euro NCAP

Eigen botsproefuitslagen helpen fabrikanten om hun modellen sterker te maken. Officieel geldt de meting pas als Euro NCap er zijn sterren aan gegeven heeft. Testuitslagen zijn nu vooral om intern de veiligheid testen om de Polestar 2. Dat ze er vertrouwen in hebben is duidelijk.

vrouw aan het stuur - carMeer weten over de Polestar 2?
  • Op de website van Polestar vind je alle beschikbare informatie.
  • Lees ook het artikel Wijnkurken voor Polestar. Hierin lees je wat de sportschoenfabrikanten, wijnboeren en … met  Polestar te maken hebben

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register