f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
Jaguar vermindert wagenziekte - Nieuws - vrouwaanhetstuur
Jaguar vermindert wagenziekte door intelligente software de acceleratie, vertraging en rijstrookwisseling aan te laten passen. Dit leidt tot drastische vermindering van misselijkheid bij inzittenden. Jaguar Land Rover test deze baanbekende technologie in autonome voertuigen.
Volgens een wetenschappelijke studie aan de Universiteit van Oxford kunnen meer dan 70% van alle mensen last krijgen van wagenziekte. Dit ontstaat wanneer de ogen andere informatie waarnemen dan het gehoor, de huid en/of het lichaam. Bijvoorbeeld tijdens het lezen in een rijdende auto.

(video onder artikel)

Wellness score
Jaguar vermindert wagenziekte - Nieuws - vrouwaanhetstuur

Tijdens de eerste fase van het project ontwikkelde Land Rover een gepersonaliseerde ‘wellness score’. Deze zou de impact van wagenziekte tot 60% kunnen verminderen. Software-experts van Jaguar Land Rover hebben die score nu geïmplementeerd in de autonome rijsystemen.

Rijdynamiek in kaart

Voor de ontwikkeling van de intelligente software verzamelde Land Rover gegevens tijdens 20.000 echte en virtuele testmijlen. Hiervoor werd een reeks parameters berekend om de rijdynamiek te kunnen beoordelen. Geavanceerde ‘machine learning’ optimaliseert de rijstijl van het voertuig verder, tijdens elke autonome rit.

Jaguar vermindert wagenziekte - Nieuws - vrouwaanhetstuur
Ultieme cabine ervaring

De technologie is toepasbaar in elk model van Jaguar en Land Rover. Toch behouden de auto’s hun karakteristieke kenmerken. Zo blijft de Jaguar  dynamisch presteren. Evenals de Land Rover zijn toonaangevende terreincapaciteiten behoudt.  Door middel van deze technologieën streeft Land Rover naar de ultieme cabine ervaring in een volledig elektrisch, autonoom en connected voertuig.

Reistijd benutten

Dr Steve Iley Hoofd Medische Dienst van Jaguar Land Rover:

“Mobiliteit verandert snel. De kracht van zelfrijdende voertuigen kunnen we benutten om ons doel van nul ongevallen en nul file te bereiken. Het oplossen van het probleem van de bewegingsziekte ontsluit een enorme potentieel van deze ritten zonder chauffeur. Het resultaat is bijvoorbeeld dat passagiers de reistijd kunnen gebruiken om te lezen, te werken of te ontspannen”.

Jaguar vermindert wagenziekte ook in huidige modellen.

Ook in huidige modellen van Jaguar Land Rover zijn voorzieningen toegepast om het welzijn van passagiers te verbeteren. Zo is er een Driver Condition Monitor en draadloze lader voor mobiele apparaten met antimicrobiële werking. Ook verminderen geventileerde stoelen, sfeerverlichting en uitgebreide stoelverstelling de kans op wagenziekte.

Adaptieve dempers

Modellen van Jaguar en Land Rover zijn ook leverbaar met adaptieve dempers die helpen om laagfrequente bewegingen te verminderen. Hiertoe passen de instellingen van deze dempers zich iedere 10 milliseconden  aan de wegenconditie aan. Zo profiteren inzittenden van uitzonderlijk comfort met behoud van dynamische prestaties. Bovendien blijkt daardoor de misselijkheid te verminderen.

Lees meer over Jaguar Land Rover

Op de hoogte blijven van het Nieuws, volg dan deze pagina

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register