f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - World Car 2020 Kia Telluride
De World Car Awards 2020 zijn bekend gemaakt! De onafhankelijke jury bestond uit 86 autojournalisten afkomstig uit 24 landen over de hele wereld. De Kia Tellerude, e-Soul, de Porsche Taycan en de Mazda 3 gingen er met de belangrijkste onderscheidingen vandoor. PSA mag trots zijn op hun CEO.
KIA dubbel in de prijzen met de Telluride en de e-Soul

De Kia Telluride (zie foto boven) wint de hoofdprijs en mag zich World Car 2020 noemen! De Kia Telluride werd door de jury bekroond voor zijn onderscheidende ontwerp, indrukwekkende prestaties en praktische eigenschappen. De titel World Car of the Year is de nieuwste erkenning voor de SUV van Kia. Sinds zijn introductie in 2019 heeft dit model al meer dan 70 prijzen heeft gewonnen. Zo werd hij recentelijk nog uitgeroepen tot North American Utility Vehicle of the Year en MotorTrend SUV of the Year.

Helaas is dit geroemde model niet in Nederland verkrijgbaar, sterker nog de auto is vooral beschikbaar op de niet-Europese markten. De kans dat je em hier ziet rijden is dus bijzonder klein.

vrouwaanhetstuur - worldcar2020-Kia e-soul
Kia e-Soul: World Urban Car

De volledig elektrische e-Soul is volgens de jury de ideale auto voor het rijden in de stad. De combinatie van een hoge elektrische range, compacte buitenmaten, stoer design en praktische eigenschappen, maken hem de winnaar van de Urban Cars.

De Kia e-Soul  is wel in Nederland verkrijgbaar. Hij heeft een krachtige elektrische aandrijflijn met een 64kWh sterke accu. De World Urban Car kan daarmee tot 452 kilometer afleggen op één volle acculading en biedt een groter elektrisch bereik dan vele duurdere concurrenten. Een reeks geavanceerde technologieën voor het verder vergroten van het bereik, waaronder een regeneratief remsysteem zorgen voor een maximale actieradius voor zowel korte ritten in de stad als veel langere ritten daarbuiten. Meer informatie over de e-Soul lees je op de site van Kia.

Dubbele winst voor de Porsche Taycan

Waar Kia met 2 modellen in de lijst met winnaars prijkt, sleept de Porsche Taycan maar liefst 2 prijzen in de wacht. De Taycan is door de jury uitgeroepen tot World Luxury Car  en tot World Performance Car.

En dat deze auto pure luxe is laat ie weten ook, de vanafprijs is 109.900,-. (Slik). Voor die prijs mag je dan ook wel wat beetje verwachten. In de woorden van Porsche: “Puristisch, expressief en tijdloos design. Drie kenmerken die elke Porsche beschrijven – en dan vooral deze, die ons DNA naar een nieuw tijdperk in de automobielindustrie brengt.” En over de performance: “De sleutel tot succes in het ontwerp van een uitmuntende aandrijving lag in de consequente voortzetting van het Purpose-Design-concept. Met andere woorden: geen compromissen in het perfecte samenspel van de aandrijfcomponenten.”.

Is dit jouw droomauto? Verlekker je dan op de site van Porsche aan  alle verschillende Taycan uitvoeringen .

vrouwaanhetstuur - world car 2020 - Porsche Taycan
Mazda 3  – World Car Design 2020

Mazda’s unieke Kodo designtaal is voor het eerst in 2010 geïntroduceerd. Kodo bevat het vermogen om expressie in een auto uit te stralen, zonder dat deze in beweging is. De nieuwe Mazda 3, gelanceerd in 2019, toont de doorontwikkeling van deze unieke Kodo designtaal. Daarbij ligt de focus op een minimalistische, minder-is-meer esthetiek. Dat is geïnspireerd op de meest pure tradities van de Japanse kunst. Vooral dit element bleek de drijvende kracht te zijn achter de meermaals bekroonde styling van de huidige Mazda-reeks.

Women’s World Car of the Year 2019

In november is de nieuwe Mazda3 uitgeroepen tot overall winnaar van de Women’s World Car of the Year 2019 verkiezing. Naast het behalen van deze hoofdprijs won het model ook de Women’s World Family Car of the Year.

Meer lezen? Vrouw aan het Stuur reviewde de Mazda CX30 en eerder in opdracht van Passion4Wheels de Mazda CX5. (Die Mazda3 mag natuurlijk niet ontbreken, we doen ons best)

vrouwaanhetstuur - world car 2020 - Mazda3
World Car Person  of the Year – Carlos Tavares

Tavares, CEO van de PSA-groep (waaronder Peugeot, Citroën, Opel en DS vallen) is uitgeroepen tot de World Car Person of the Year. Tavares’ krijgt deze eer vanwege zijn opmerkelijke resultaten van het afgelopen jaar.  Om te beginnen is het bedrijf weer winstgevend gemaakt. Belangrijke bijdrage is de vernieuwing van de modellen. Dit heeft de PSA modellen tot gerespecteerde spelers van wereldklasse gemaakt. Hij onderhandelde bovendien succesvol over een fusie tussen PSA en FCA. Door deze deal wordt PSA de op drie na grootste autofabrikant ter wereld qua volume. Ook heeft PSA flinke stappen gezet in de elektrificatie van zijn modellen.

Over de elektrificatie van de Peugeot modellen lees je meer in het verslag dat Vrouw aan het Stuur maakte van de #FirstElectricDrive

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register