f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Zicht op de dode hoek
Het gebrek aan zicht op de Dode Hoek veroorzaakt jaarlijks veel ongelukken. Kia Sorento introduceert een geavanceerde Blind-Spot View Monitor (BVM). Deze monitor biedt met camerabeelden zicht op voertuigen die zich in de dode hoek van de auto bevinden.
Hoe werkt het?

De Blind-Spot View Monitor toont de live beelden zodra je met je knipperlicht aangeeft van richting te veranderen. De hoge resolutie beelden verschijnen kort in je dashboard. Afhankelijk van de richting die je met je knipperlicht aangeeft, zie je het beeld links of rechts in het scherm. De video  komt van camera’s die discreet zijn geïntegreerd in de buitenspiegels.

Gekoppeld aan de Antibotsing Assistent…

De ‘Blinde Hoek Monitor’ van Kia is bovendien gekoppeld aan de ‘Voorkoming van botsingen in je Blinde Hoek Assistent. Dit ondersteunt bestuurders om botsingen met voertuigen in de dode hoek te voorkomen. Deze assistent kan ook ingrijpen als hij een dreigende crash detecteert.

… en andere Veiligheid Assistentes

De Dode Hoek technologie maakt vervolgens onderdeel uit van een compleet pakket aan hulpsystemen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook een Omgevingsmonitor en Parkeerassistent. Het doel is om de bestuurden te ondersteunen bij het zo veilig en makkelijk mogelijk maken van parkeermanoeuvres.

Supervision Intrsumenten cluster

Het nieuwe, digitale ‘Supervision’ instrumentencluster van Kia geeft zo duidelijk en snel mogelijk relevante informatie weer. Het grote 12,3”  beeldscherm van 1920×720 pixels heeft haarscherpe beelden en is naar persoonlijke wens in te stellen.

Multifunctioneel display

Een multifunctioneel display geeft bovendien navigatie-instructies, audio-informatie en gedetailleerde reisinformatie weer. Ook verschijnen er diagnostische waarschuwingen en pop-up meldingen. Daarmee zijn verschillende veiligheids- en rijhulp technologieën aan elkaar gekoppeld.

Eind van de Zomer

De nieuwe Kia Sorento arriveert in het derde kwartaal van dit jaar in Nederland. Eerder schreef ik al over de nieuwe hybride KIA Sorento. Later in het jaar volgt meer informatie over de prijzen en specificaties.

Reviews

Ook schreef ik voor Passion4Wheels twee uitgebreide reviews:

  • KIA eNiro: “Voor alles is een eerste keer, zo ook voor volledig elektrisch rijden. Zijn de gunstige bijtelling en/of milieueffecten doorslaggevend in de keuze tot aanschaf of tellen ook de prestatie en het rijplezier mee? Ik besluit de auto te beoordelen op het laatste.”
  • KIA Proceed: “Jeetje, Chique” is de eerste reactie van lange vriendin K., zelf rijdster van een Mini Cooper. “Doe er maar een strik om, deze wil ik wel”, glundert de veel kleinere C., die een Fiat 500 heeft.

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register