f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - 7 dagen challenge
7 dagen challenge: elektrisch rijden. Met deze uitdaging ontdek je zelf of een elektrische auto of een plug-in hybrid bij jouw dagelijks leven past.

De EQ Ready-app van Mercedes-Benz helpt bestuurders die zich afvragen of een overstap voor hen praktisch zou zijn. Deze app analyseert hiervoor het individuele rijgedrag. Sinds de introductie drie jaar geleden is de app ruim 1,6 miljoen keer gebruikt. De vernieuwde versie van de app is nu beschikbaar en biedt nieuwe functies. Met onder andere De 7-dagen challenge, virtuele laadsimulatie en een verbeterde gebruikerservaring dankzij het nieuwe design.

7-dagen challenge

Nadat de app wordt opgestart, gaat de individuele 7-dagen challenge van start. Hierbij analyseert de app de dagelijkse routes van de gebruiker – uiteraard met toestemming van de gebruiker. De app verzamelt dus alleen persoonlijke gegevens als de klant daartoe vooraf expliciet toestemming geeft. In deze 7 dagen analyseert de app het individuele rijgedrag . Hieruit volgt een conclusie of de gebruiker geschikt is voor een plug-in hybrid of elektrische auto. Tijdens de challenge stuurt Mercedes-Benz dagelijks nieuwe informatie over de ritten en over alle aspecten van elektromobiliteit.

Routeberekening

Aanvullend kan de EQ Ready-app ook routes berekenen inclusief energieverbruik. Hiervoor gebruikt de app route-analyses van verkeersdata-aanbieders en de bijbehorende snelheidsprofielen. Deze gegevens worden omgerekend naar elektrische energieverbruik. Ook geeft de app alle laadmogelijkheden langs de route weer. De gegevens over de reisduur zijn gebaseerd op ongeveer 1,6 miljoen anonieme, geanalyseerde ritten tot dusver.

Uit deze resultaten blijkt dat:

  • 90 procent van alle trips korter dan 50 km is, en
  • 96 procent van alle trips korter is dan 100 km
Laadstations

De app informeert ook over de energiebehoefte en de beschikbare laadinfrastructuur langs de routes. Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid om de laadtijden van diverse laadoplossingen te simuleren. De EQ Ready-app biedt geïnteresseerden maximale transparantie. zelfs al vóór de eerste rit, om de individuele voordelen van de EQ Power-modellen te ontdekken.

Is een Elektrische auto geschikt voor mij

“De EQ Ready App helpt bestuurders te bepalen of een geëlektrificeerde auto bij hun individuele behoeften past. Elektrische en hybride auto’s zijn veel geschikter  voor dagelijks gebruik dan de meeste mensen denken. De nieuwe EQ Ready-app biedt gebruikers nog meer functies. De app kan hen bijvoorbeeld laten zien hoe goed de laadinfrastructuur in veel landen al is. De app helpt gebruikers tot de eerste maar belangrijke stap op weg naar het keerpunt in elektromobiliteit”, aldus Sabine Scheunert, Vice President Digital & IT bij Mercedes-Benz Cars Marketing & Sales.

7 dagen challenge: elektrisch rijden. Deze App is beschiekbaar voor iedereen. Onafhankelijk van welk merk je nu rijdt.

Alle automobilisten kunnen dus gebruik maken van deze app. De nieuwe versie van de app is nu beschikbaar in de App Store: https://eqready-app.mercedes-benz.com/appstore.

Elektrisch rijden iets voor jou?
Bertha Benz

Bertha Benz

MOBILITEIT VOOR IEDEREEN

Het idee dat technische vooruitgang voor iedereen beschikbaar moet zijn, zit echt in het DNA van Mercedes. Lees de geschiedenis van Bertha Benz. De eerste ‘Vrouw aan het Stuur’, die geloofde in de uitvinding van haar man, en vond dat de eerste ‘zelfrijdende koets’ aan de wereld getoond moest worden.

Inspirerend!

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post a Comment

You don't have permission to register