f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
No weather information available
vrouwaanhetstuur - Column - Everything in life is somewhere else

Everything in life is somewhere else

Everything in life is somewhere else,
you get there in a car.

Toen ik dit citaat voor het eerst las, kon ik het niet uit mijn hoofd krijgen. Ik hou ervan dat het beknopt en precies is en toch ook zo dubbelzinnig.

Auto’s zijn veruit de belangrijkste uitvinding van de mens. Ze hebben de wereld volledig veranderd, kleiner gemaakt. Auto’s brengen  ons na meer dan honderd jaar nog steeds in beweging. Auto’s fascineren, brengen ons samen en soms juist verder uit elkaar.

Flashback 1880

Kun je je voorstellen dat je in 1880 tegen iemand zou zeggen dat veel mensen in de toekomst een eigen “auto” zouden hebben. Dat het buiten hun huis geparkeerd zou blijven tot het nodig is. Dat het hen warm en droog naar hun bestemming zou brengen. En dat het gemakkelijk elke snelheid zou kunnen overstijgen die iemand tot dan toe ooit had afgelegd? Waarschijnlijk zou je voor gek zijn verklaard. Vrouw aan het Stuur is zeer geïnspireerd door ‘de eerste Vrouw aan het Stuur’ Bertha Benz. Het is toch prachtig dat deze vrouw besloot de uitvinding van haar man in gebruik te nemen. Dat ze het lef had de kroeg in te open om de apotheker te vinden. Zoveel aspecten aan dit verhaal gaan over een super stoere vrouw die het heft in eigen handen neemt. Stel je voor hoe jij in het veld had gestaan als je haar voorbij had zien rijden.

Wat is een auto voor jou?

Auto’s zijn complexe machines die de maatschappij als vanzelfsprekend is gaan beschouwen. Natuurlijk zijn er ook nadelen, maar die worden ruimschoots gecompenseerd door de positieve kanten. Voor de ene helft van de autorijder (meestal vrouwen) is het slechts een vervoermiddel. Voor anderen is alleen de technische kant van belang. En uiteraard is er nog een grote groep voor wie hun auto bijdraagt aan hun imago. Welk aspect voor jou ook het belangrijkste is, in alle gevallen zit er een diepere laag achter.

Letterlijk en figuurlijk bewegen

Dat is waar ik het over wil hebben, hoe deze metalen dozen op wielen ons letterlijk en figuurlijk bewegen. Wat inspireert ons om erover te dromen, om erover te praten en om ze te rijden. Vrouw aan het stuur is er niet om te praten over het vermogen of de topsnelheden die honderden andere blogs en sites veel beter doen dan ik ooit zou kunnen. Dat is ook niet waar mijn voornaamste interesse in auto’s ligt. Het belangrijkste voor mij is hoe ze me laten voelen. Het besef dat deze werkelijk verbazingwekkende creaties echt de som der delen overtreffen.

Denken over auto’s

Ik hou van wat auto’s met me doen, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak. Als je dit leest is het waarschijnlijk dat je hetzelfde voelt. Ik geniet van het doordenken, onderzoeken en schrijven van de artikelen die ik plaats. Wellicht zul je het niet eens zijn met alle ideeën. Ik verheug me op jouw commentaar en feedback. Het zou helemaal geweldig zijn als deze site  gesprekken op gang brengt. En mensen anders naar auto’s zou laten kijken en er anders over zou laten denken.

vrouwaanhetstuur - Column - Everything in live is somewhere else

Jeep Renegade

Wat is jouw favoriete roadtrip in Nederland?
Geef het door!

Geef jouw mening over de mooiste routes in Nederland!!!

Weet je niet direct een hele route? Geef dan de mooiste plekken door.  Die plekken waarvoor jij graag een stukje gaat rijden.

Dat mag via de reacties maar ook direct via de mail: info@vrouwaanhetstuur.nl

 

Oh, en schrijf je je ook in voor de nieuwsbrief?

Jouw bijdrage is welkom

Ik vind het ook belangrijk om de dingen vanuit verschillende hoeken te bekijken. Vrouw aan het Stuur verwelkomt weloverwogen bijdragen en staat open om  interessante standpunten van lezers posten. Wellicht nodig ik je uit als gast in de Vrouw aan het Stuur Vodcast. Everything in life is somewhere else. Laten we een plek creëren waar we de verhalen achter onze auto’s samenbrengen. Jouw visie is even waardevol als de mijne.

Fotograaf: HuubKPhoto.com

Autofoto’s: eigen bezit(klik op de naam voor de review)

Op de hoogte blijven? Meepraten?

Uitgenodigd worden voor een Vrouw aan het Stuur Vodcast?

Abonneer je dan op de Vrouw aan het Stuur VIP-Mail

Post tags:
Post a Comment

You don't have permission to register